Foci

Senki sem szeret veszíteni – a Juve sem

Antonio Conte (antonio conte, chiellini, )
Antonio Conte (antonio conte, chiellini, )

Antoni Conte a bajorokat dicsérte, Jupp Heynckes megérdemelt győzelemről beszél.


Conte csapatának még van hova fejlődni
Fotó: AFP

Talán senki sem gondolta volna előzetesen, hogy a Bayern München és a Juventus párharca lesz a legsimább a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben, pedig így történt: a tavalyi nagydöntő vesztese a hazai győzelem után idegenben is 2-0-ra múlta felül torinói riválisát. A németek továbbjutásához kétség sem férhetett és ezt Antonio Conte, a Juventus trénere is így látja:

„Sokat kell még dolgoznunk, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Gratulálok a játékosaimnak az elmúlt 18 hónapért, fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Senki sem szeret veszíteni, de azt el kell ismerned, ha egy nálad erősebb ellenféllel találod szemben magadat. Velünk ez történt, a Bayern az elmúlt három évben két döntőt is játszott, nagy a különbség még jelenleg a két együttes között” – mondta a sajtótájékoztatón Conte, aki szerint a Zebrák „felébredtek az álomból”.

Jupp Heynckes csapata tartását emelte ki:

„Nem könnyű a bajnoki cím megnyerését követően négy nappal egy maximálisan fókuszált társaságot kiküldeni a pályára. Ez érződött is a találkozó első húsz percében, többször is elveszítettük a labdát. Szép lassan aztán belerázódtunk a meccsbe, a második félidőben pedig már kontrolláltuk a történéseket, így teljesen megérdemelt a győzelmünk. Remek szezonunk van, már megnyertük a bajnokságot, de még vannak céljaink. Meglátjuk, hogy vagyunk-e már olyan szinten, mint a Barcelona vagy a Real Madrid.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik