Foci

Őrjöngenek Málagában

Abdullah Bin Nasser Al-Thani (Abdullah Bin Nasser Al-Thani, málaga, )
Abdullah Bin Nasser Al-Thani (Abdullah Bin Nasser Al-Thani, málaga, )

Hihetelen indulatok szabadultak fel és el a Dortmund-Málaga BL negyeddöntőt követően.

Drámai, katartikus körülmények között jutott tovább a Dortmund és esett ki a Málaga a Bajnokok Ligájából kedden este. A németek természetesen vegytisztán csak örülnek. Nem foglalkoznak azzal, hogy a Málaga második gólja egyértelmű lesállásról született, őket ez már nem érdekli.

Spanyol részről ugyanakkor különböző összesküvés elméletek születtek a kiesésüket illetően. A Málaga ellen ugyanis eljárást folytat az UEFA különböző pénzügyi szabálytalanságok okán. Ők így leginkább a mindent eldöntő 94. percben született Felipe Santana (Dortmund) gólon akadtak fent, ami szintén egyértelmű les volt.

Abdullah Bin Nasser Al-Thania Málaga elnöke a meccs után csúnyán kifakadt: “Ez nem futball volt, hanem nyilvánvaló rasszizmus. Azt hittem tisztességes UEFA-vizsgálat folyik majd a klubunk ellen, amely nem lesz hatással a pályán történtekre. Nagy köszönet a csapatnak, számomra a játékosok a BL igazi bajnokai. Nagyon sajnálom őket, hogy ilyen igazságtalanul, rasszista indíttatásból ejtették ki őket.”

A klub ügyvezetője Vicente Casado hasonló hangot ütött meg. “Sokkolt bennünket az újabb igazságtalanság. Először a zöld asztalnál, most a pályán… A klub hivatalos panasszal fog élni a játékvezető teljesítménye miatt az UEFA-nál. Ha a szövetség egy bizonyos mértékű szervezettséget, átláthatóságot elvár tőlünk, akkor kérjük, hogy az ő oldaluk is legyen nagyjából rendben, például a bíráskodás.”

Kétségtelen, Thomson játékvezető és aszisztensei csúnyán benézték ezeket a szituációkat. Akárcsak Wolfgang Stark mestert legutóbbi PSG-Barca meccs után, akit el is meszelt az UEFA. Nem csodálkoznánk, ha a skót bíró sem vezetne több meccset idén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik