Foci

Érik a spanyol-német BL-elődöntő

barcelona (barcelona, )
barcelona (barcelona, )

A papírforma és a statisztika is a Barcelona továbbjutását ígéri.

Az FC Barcelona jelen állás szerint legjobbja, a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodott Lionel Messi nélkül fogadja a Paris Saint-Germain együttesét. Ez a rossz hír. De minden más a Barcelona továbbjutását sejteti.

A négyszeres BL-győztes katalán gárda sorozatban hatodik alkalommal juthat az elődöntőbe, s erre minden esélye megvan, ugyanis legutóbbi húsz hazai mérkőzésén nem szenvedett vereséget. Utoljára 2009. október 20-án a Rubin Kazany győzött a Camp Nou Stadionban. A Barca a legutóbbi hat hazai negyeddöntős összecsapását megnyerte, ezeken a mérkőzéseken pedig 19 alkalommal volt eredményes. Érdekesség, hogy az európai kupákban a Barcelona eddig hét olyan párharcot vívott meg, melynek első mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el idegenben és mindegyik esetben továbbjutott.

Kell ennél több? Valószínűleg Carlo Ancelotti is tudja tudat alatt, hogy nem tanítványai az esélyesek. „Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, fantasztikus este vár ránk. Mindenki tudja, hogy kicsi az esélyünk a továbbjutásra, de a lényeg, hogy van esélyünk. Tudjuk, mit csináltunk jól az első meccsen, szóval nem aggódok. Meg egyébként is: semmin sem változtat az, hogy bejutunk-e az elődöntőbe vagy sem. Ha idén nem nyerünk, akkor megpróbáljuk megnyerni jövőre a Bajnokok Ligáját”– fogalmazott a szakember.

A barcelona részéről még mindig Jordi Roura képviselte a csapatot a sajtótájékoztatón. “Nem hiszem, hogy változtatni fog a PSG a stílusán. Azt várom, hogy remekül védekeznek majd és veszélyes ellentámadásaikban bíznak. Megszoktuk, hogy ellenünk rendre ez a forgatókönyv, nem változtatunk a játékunkon.”

A Real és a Dortmund már elődöntős. Így ha a fenti okfejtés beigazolódik és az este másik meccsén is a jóslatoknak megfelelően a Bayern továbbjut a Juventus ellenében, úgy érik a spanyol-német BL elődöntő.

A mérkőzésről a sport24 élő szöveges közvetítésben számol be.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45 Tv.: Digi Sport (az első mérkőzésen: 2-2)
A várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona:
Valdes – Daniel Alves, Piqué, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Sanchez, Fabregás, Villa
Paris Saint-Germain:
Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Lucas, Beckham, Verratti, Pastore – Ibrahimovic, Lavezzi

Juventus (olasz) – Bayern München (német) 20.45 Tv.: Digi Sport (az első mérkőzésen: 0-2)
A várható kezdőcsapatok:

Juventus:
Buffon – Barzagli, Chiellini, Bonucci – Isla, Pirlo, Pogba, Marchisio, Asamoah – Vucinic, Giovinco
Bayern München:
Neuer – Lahm, van Buyten, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Martinez – Müller, Robben, Ribéry – Mandzukic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik