Foci

Villámcsapás, haláleset, BL meccs

Manuel Pellegrini (manuel pellegrini, )
Manuel Pellegrini (manuel pellegrini, )

Nem túlzás, a spanyol Málaga csapata és Manuel Pellegrini edző drámai hétvégét követően várja a kedd esti Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágót.

A Real Madrid a 10. BL serlegére hajt, a Borussia Dortmund a 2.-ra. Az első mérkőzésen idegenben elért 0-0-s döntetlent követően Jürgen Klopp tanítványainak ehhez csak a spanyol Malagát kell legyőzniük hazai pályán akár egyetlen gólocskával. Igazából már a La Rosaleda Stadionban is nekik állt a zászló, de ott valahogy elpuskáztak az összes helyzetüket.

A spanyol csapatnak több szerencsétlenséggel kellett megküzdenie az elmúlt hétvégén: a szombati bajnoki találkozója előtt az együttest szállító repülőgép viharba került, emiatt San Sebastian helyett Bilbaóba irányították, ahol úgy landolt, hogy előtte háromszor belecsapott a villám. A Real Sociedad vendégeként aztán 4-2-re kikapott a Málaga, melynek vezetőedzője, Manuel Pellegrini a meccs után azonnal hazautazott Chilébe édesapja temetésére.

“Ez olyan hétvége volt, amelyet jobb elfelejteni. Reméljük, kedden sikerül elfeledtetni edzőnkkel ezt a tragédiát” – mondta a BL-újonc csapatkapitánya, Welington, aki ugyanakkor kedden eltiltás miatt nem léphet pályára, ahogy a középpályás Manuel Iturra sem.

Amíg kulcsjátékosait pihentetve a Málaga kikapott hétvégén, addig a Dortmund szintén legjobbjait nélkülözve 4-2-re nyert a vendég Augsburg ellen. Az eredményes főpróbán túl a németek mellett szól az is, hogy ebben az idényben veretlenek a BL-ben, hazai pályán pedig az összes meccsüket megnyerték: győztek a Real Madrid, a Manchester City, az Ajax Amsterdam, majd a Sahtar Donyeck ellen is.

A Borussia 15 év után juthat ismét a sorozat legjobb négy együttese közé. Legutóbb címvédőként 1998-ban sikerült neki ez a bravúr, míg az 1996-97-es BL-idényben ők emelhették magasra a trófeát.

BL, negyeddöntő, visszavágók, keddi program

Galatasaray (török)-Real Madrid (spanyol) 20.45 TV: sport1
A várható kezdőcsapatok:
Galatasaray:
Muslera – Eboue, Kaya, Riera, Amrabat – Sneijder, Felipe Melo, Inan, Ham. Altintop – Bulut, Didier Drogba
Real Madrid:
Diego Lopez – Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrao – Khedira, Modric – Di Maria, Özil, Ronaldo – Benzema

Borussia Dortmund (német)-Málaga (spanyol) 20.45 TV: Digi Sport
A várható kezdőcsapatok:
Borussia Dortmund:
Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Bender – Grosskreutz, Götze, Reus – Lewandowski
Málaga:
Caballero – Jesus Gamez, Lugano, Demichelis, Antunes – Toulalan, Camacho – Joaquin, Julio Baptista, Isco – Saviola

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik