Foci

MLSZ: nincs fojtogatás

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint nincs semmilyen fojtogatási ügy, hiszen Szabó Zsolt csak távol tartotta magától Juhász Rolandot.

Vasárnap remek meccset játszott egymással a Diósgyőr és a Videoton. Sokan azt várták az összecsapástól, hogy a fehérváriak magabiztosan begyűjtik a három pontot az utóbbi időben gyengén és ötlettelenül focizó miskolcai ellen, ám a DVTK 2-1-re nyerni tudott.

A meccs végén azonban elszabadultak az indulatok, egymás ugrottak a játékosok, Szabó Zsolt játékvezető pedig arrébb tessékelte a Videoton védőjét, Juhász Rolandot.

A fehérváriak úgy ítélték meg, hogy a bíró fojtogatta Juhászt, ezért a klub az MLSZ-hez fordult. A szövetség megvizsgálta az esetet, és hétfőn döntött: nem történt fojtogatás a miskolci stadionban.

„A szabálytalanság után kialakuló csetepaté miatt a játékvezető a rendteremtés szándékával állt a dulakodó játékosok közé azért, hogy megelőzzön bármilyen nagyobb incidenst, egy esetleges durvaságot. A futballpályákon nem először alakul ki hasonló helyzet, és az sem szokatlan, hogy ilyenkor a játékvezető kerül az események középpontjába. Ebben a pillanatban Szabó Zsolt nem minden játékostól kapott támogatást, a rend fönntartása és megteremtése pedig nem csak a játékvezetők, hanem elsősorban a labdarúgók feladata. Az incidens során Szabó Zsolt valóban távol tartotta karjával a mellette álló, nála jóval magasabb Juhász Rolandot, ám e mozdulat semmilyen értelemben nem nevezhető fojtogatásnak” – olvasható az MLSZ.hu-n.

A szövetség Szabó Zsoltot is meghallgatta az ügyben. A játékvezető az eset után azonnal jelezte, miközben eltolta karjával az indulatos játékost, valóban hozzáért a Videoton FC védőjéhez, de mindenképpen távol akarta tartani őt a dulakodástól, már csak azért is, mert már rendelkezett sárga lappal. Így az MLSZ lezártnak tekinti az ügyet. Ahogy a szövetség fogalmaz, a továbbiakban a magyar fociban mindenkinek figyelnie kellene a sportszerűségre, „mert ez szolgálja a magyar futball fölemelkedését, nem az ehhez hasonló ügyek értelmetlen felnagyítása. Azok ugyanis rombolják azt.” Megfontolandó…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik