Foci

Deutschnak is megvan a véleménye a huhogókról

Deutsch Tamás (deutsch tamás, )
Deutsch Tamás (deutsch tamás, )

Az MTK labdarúgócsapatának elnöke éles kritikával illette a Haladás és a Ferencváros bajnokiján huhogó szurkolókat.

Mint ismert, a zöld-fehér rangadó után nem a játékról, hanem leginkább a lelátón történtekről beszél mindenki. Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője már a találkozót követően sajtótájékoztatón csalódottságának adott hangot, amiért a szombathelyi szurkolók huhogtak, ha a Fradi színes bőrű játékosainál volt a labda – ez bele is került a találkozó jegyzőkönyvébe. A Haladásnál állítják, a vendégszektorban is voltak rasszista megnyilvánulások.


Fotó: MTI

Az ad pikantériát az egésznek, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy nappal korábban jelentette be: bevezeti az európai szövetség háromlépcsős rendszerét (megszakítás, felfüggesztés, beszüntetés). Ezt hiányolta a szombati bajnoki kapcsán Deutsch Tamás, az MTK elnöke, aki az egyik közösségi portálon fakadt ki:

„Az MLSZ pénteken rettenetes irgum-burgumra ráncolta össze borotválatlan szemöldökét, mondván, ha ezentúl állat módjára viselkednek majd a bajnoki meccseken a magukat tévedésből szurkolónak gondoló sutyerákok, akkor jön a mérkőzés megszakítás, felfüggesztés, lefújás, pénzbírság, pontlevonás, kerékbetörés.

És pont egy napig, majd 24 óráig tartott a példátlan szigor.

Szombathelyen, a Fradi meccsen a vidám szarháziak egy viszonylag népes csoportja folyamatosan huhogott a Ferencváros színes-bőrű játékosainak. Csendben jegyzem meg, hogy mindegyik bátor huhogó lágyan lefosná a rüsztjét, ha négyszemközt találkozna a Fradi valamelyik “feka” (a kifejezés nem az enyém, idézet a fasza vasi legényektől) játékosával és hangos “Kezeit csókolommal” köszönne.

De térjünk vissza a legnagyobb magyar sportági szakszövetséghez. Nos, mit tett a Haladás meccsen az MLSZ küldte játékvezető az MLSZ ellenőrével sportbarátilag karöltve?

SEMMIT emberek, SEMMIT!!!

Most vagy sikerült az egyetlen siket játékvezetői négyest küldeni Szombathelyre az egyetlen siket mérkőzés ellenőrrel együtt és ezért nem hallottak a szerencsétlenek semmit, vagy ennyit ér az MLSZ-nek az ő szava a nézőtéri mocsok elleni küzdelemben. Harmadik lehetőség nincs. Még a Harmadik félidőben sem” – írta Deutsch.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik