Foci

A “Dózsa” legyőzné a Rákóczit

marc leliévre (marc leliévre, )
marc leliévre (marc leliévre, )

Újpest-Kaposvár, Pécs-ETO - ez a pénteki menü az NB I.-ben.

A pénteki NB I.-es mérkőzéseken csupa olyan csapat lép pályára, amely az előző fordulóban megszerezte a három pontot.

Közülük is a legjobb formában a Győr van, amely 19 meccs óta nem kapott ki a bajnokságban, és halad a bajnoki aranyérem felé. Legutóbb a Diósgyőrt verték simán, most pedig ahhoz a Pécshez látogatnak, amely szintén 2-0-ra nyert, Kecskeméten.

A Pécs és a Győr 85 alkalommal találkozott egymással az NB I.-ben, 32 alkalommal az ETO, 24-szer a Pécs nyert, 29-szer döntetlen született. Ugyanakkor a 42 pécsi meccsből csak hetet nyert meg a Győr, amely most Pintér Attila vezetésével ezt megtoldaná egyelőre eggyel. Az ETO-ban nem léphet pályára Pátkai Máté, aki lábfejzúzódással küzd.

Az Újpest nagy meglepetésre 1-0-ra győzött Debrecenben, így valamelyest fellélegezhet a nagy “edzőnélküliség” kellős közepén. Marc Leliévre-vel acélosabbak a lilák, akik most a Pápát sárba döngölő Kaposvárt fogadják majd.

Kabát Péter, az Újpest támadója azt mondta a csapat hivatalos weboldalának, hogy már a Fradi ellen is meglehetett volna a siker, de akkor még elmaradt.

“Nagy lökést adna a csapatnak egy újabb győzelem és nagyon örülnék, ha góllal, vagy gólokkal tudnám segíteni a csapatot pénteken. Azt nem tartottam számon, hogy Újpest-mezben is ilyen kerek számhoz jutnék el két találattal, de ha így alakulna, akkor triplán is boldog lennék, mert azt hiszem akkor a kerek számok elérése mellett győzelmet is ünnepelhetnék péntek este” – utalt arra a tényre, hogy az NB I.-ben 98, Újpesten 48 találatnál jár ez idáig.

Oláh Lóránt, a somogyiak egyik támadója hasonlóképp nyilatkozott:

“Örülök, hogy újra megy a góllövés, de hadd mondjam el, hogy ezt nem lehet előre tervezni. A góllövés jön magától, ha az ember elvégzi a munkát és a csapat összeáll. Én korábban úgy gondoltam, hogy előrébb járok majd a gólokkal húsz bajnoki után, de így hozta a sors.

Most otthon biztosan bizonyítani akarnak az újpestiek, de mi is ezt tervezzük. Tele vagyunk önbizalommal, és remélem, sikerül pontokat elérnünk” – mondta a csatár

Labdarúgó OTP Bank Liga, 22. forduló:

Újpest FC – Kaposvári Rákóczi – 17 óra, Sport 1

Megyeri út, Szusza Ferenc Stadion, vezeti: Németh Ádám

Pécsi MFC-Mathias – Győri ETO FC – 19 óra, Duna TV

Pécs, vezeti: Bognár Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik