Foci

Vaktölténnyel lőtt Málagán a Dortmund

dortmund (dortmund, borussia dortmund, )
dortmund (dortmund, borussia dortmund, )

A Borussia Dortmund több nagy helyzetet is kidolgozott Málaga otthonában, mégis csak 0-0-át játszott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján.

Gólképtelen volt a Dortmund – Fotó: AFP

A Bajnokok Ligája egyik meglepetéscsapata, a spanyol Málaga hazai pályán fogadta a Borussia Dortmundot és Saviola révén az andalúzok előtt adódott a meccs első lehetősége, ám az argentin az oldalhálóba lőtt az első percekben. Innentől kezdve a BvB akarata érvényesült, sőt, ha Mario Götze pontosabb, akkor már 18 perc alatt eldőlhetett volna a továbbjutás sorsa, ám Willy kapus kétszer is ziccerben járt túl a német játékos eszén.

A túloldalon a beadások és a pontrúgások okoztak gondot Weidenfeller kapuja előtt, egy ízben a veterán hálóőr ártatlan szituációban ejtette ki kezéből a labdát, szerencséjére ott állt Santana, aki a mezőnybe bikázta a lasztit. A félidőt is egy Willy-védés zárta érdemben, Kehl tekerését bokszolta a levegőbe.

A második félidőnek tehát 0-0-val vágtak neki a felek, ám amilyen tempót diktált időnként a Dortmund, úgy tűnt, nem sokáig lesz gól nélküli a meccs. Ehhez képest Jürgen Klopp fiai meglepően sokat rontottak a pálya támadó harmadában, pontatlan passzok és rossz befejezések zárták a vendégakciókat. Ha esetleg sikerült eljutni a kapuig, akkor pedig Willy állta a próbálkozások útját.

Különösen Götze állt hadilábon a góllövéssel, a második felvonás derekán is kihagyott egy nagy ziccert. A Málaga a végén még egy távoli lökettel riogatott, Antunes durrantott fölé egy legurított szabadrúgást követően. Az eredmény aztán már nem változott a lefújásig, 0-0 lett az első felvonás, ami a Dortmundnak kedvezőbb.

A másik szerda esti mérkőzésen a Real Madrid nagyon biztosan nyert hazai pályán a Galatasaray ellen.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Málaga – Borussia Dortmund 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik