Foci

Bayern: focisuli, Juve: távol Európától

Thomas Müller (bayern münchen, juventus, thomas müller, )
Thomas Müller (bayern münchen, juventus, thomas müller, )

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első, keddi játéknapján a Bayern München az Alianz Arénában lefocizta a Juventust.

A München – egészen pontosan a bal védő, David Alaba – a kezdő sípszót követően néhány másodperccel sokkolta a vendég csapatot. A vendégek kezdték a találkozót, de a labdát hamar elvesztették, és a Bayern egyből feljuttatta azt a támadó harmadba, ahol a fiatal osztrák gondolt egyet és jó 30 méterről kapura zúdított egy átlagosnak induló lövést.

A labda Arturio Vidalon enyhe gellert kapott, ami csúnyán becsapta Gianluigi Buffont (1-0). Ezt követően tíz percig kezdeményezőbb volt a Juventus, ám negyedóra után a Bayern átvette az irányítást, s több nagy helyzetet is kidolgozott, de növelnie nem sikerült az előnyét a gyengén játszó vendégek ellen.

A fordulást követően jobban megszervezte védekezését a torinói együttes, a német csapat 18 perc után mégis újabb gólt szerzett. A gólnál egy távoli lövést a végig bizonytalan Buffon nagyon rossz helyre, Mandzukic elé tolt ki, aki Müllerhez passzolt, a német csatár pedig az üres kapuba gurított. Antonio Conte ezután kettős cserével próbált változtatni csapata kilátástalan támadójátékán, ám egy nagy lehetőségen kívül tanítványai még helyzetig sem jutottak. A Bayern mind taktikailag, mind pedig erőnlétben, gyorsaságban magasan a Juventus fölé nőtt. A kedd estén tapasztaltak alaján az olaszok nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

A Barcelona 2-2-es döntetlent ért el Párizsban, de Messi és Mascherano is megsérült.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Bayern München (német) – Juventus (olasz) 2-0 (1-0)
gól: Alaba (1.), Müller (63.)

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 2-2 (0-1)
gól: Ibrahimovic (80.), Matuidi (94.), illetve Messi (38.), Xavi (89., büntetőből)

Jupp Heynckes érthetően rendkívül elégedett volt a látottakkal. „Nagyon boldogok vagyunk, egy olasz csapat ellen nullára nyerni mindig nagy fegyvertény. Külön öröm az a játék, amivel elértük a győzelmet. Végig kontrolláltuk a találkozót, ráadásul az olasz bajnok ellen. Hosszú ideje magas színvonalon teljesítünk, de most csapatom egyik legjobb játékát láthattuk!

A Juve mestere, Antonio Conte már jóval visszafogottabb volt a mérkőzést követően, és sportszerűen elismerte, jobb volt az ellenfél. „A Bayern a sorozat egyik esélyese, már tavaly is nyernhettek volna. Fizikailag erősek, minőségi játékosok alkotják a keretét, ma nem találtuk az ellenszert. Őszintén elismerem, a jobb csapat győzött. Hatalmas nyomás alatt tartottak, a letámadás miatt a fontos labdákat eladtuk vagy rossz irányba passzoltuk. Több góllal is nyerhetett volna a München. Ugyanakkor láttuk azt a szintet, amelyet el kell érnünk, és láttuk, milyen messze vagyunk Európa topcsapataitól. Csapatom 16 hónapja épül, nagy öröm, hogy idáig eljutottunk. Tapasztaltunk, tanulunk, fejlődünk, kemény visszavágóra számítok. A második mérkőzésen bármi lehet, a futball tele van meglepetésekkel…”

Valahol azért a jelen olasz labdarúgását minősítik Conte szavai…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik