Foci

Az Újpest Debrecenben tudott nyerni

debrecen újpest (dvsc, debrecen, újpest, balogh balázs)
debrecen újpest (dvsc, debrecen, újpest, balogh balázs)

A lila-fehérek meglepetésre 1-0-ra nyertek a DVSC otthonában a labdarúgó NB I. vasárnapi rangadóján.

Az alsóházban tanyázó Újpest Jos Daerden távozása után, Marc Leliévre “érkezésével” acélosabb és összeszedettebb lett, és ennek jeleit mutatta Debrecenben is.

A Loki a Videoton, az MTK és a Ferencváros győzelme miatt lépéskényszerben volt. Ennek ellenére egy váratlan góllal a lilák szereztek vezetést: Simon Krisztián adta be laposan jobbról, az alapvonalról a labdát, érkezett Kabát, kicsit megtolta, a labda végül Simacról pattant a kapuba (0-1). Két perc múlva Pölöskey a kapufára fejelt egy beadást, majd a 18. percben Christ hagyott ki nagy helyzetet az ellenoldalon.

Nem volt átütőerő egyik csapat játékában sem, de azért a hazaiak igyekeztek, Sidibe és Bouadla volt a legaktívabb az első félidőben. Érdekes, hogy épp Bouadlát cserélte le a szünetben a hazaiak edzője, helyére a fegyelmi problémákkal “kezelt” Coulibaly állt be.

Az 58. percben Lázár Bence állt be Moraes helyére, majd egy perc múlva ütközött Ramosszal. Ramos odatette a lábát, miután Lázár megtolta a labdát, ehhez képest az újpesti sárgát kapott kezezésért, majd annyira rosszul esett, hogy azonnal le is kellett cserélni. Egy percig volt a pályán. Súlyosan megsérült az újpesti, az első diagnózisok szerint a vállizületeiben szakadtak el a szalagok, ájjel meg is műthetik.

A Loki úgy támadott, hogy közben az újpestieknek akadtak veszélyesebb megindulásai. A 82. percben beállt Dombi, aki idén már többször is csodacserének bizonyult. Nyomott is a Debrecen, a 85. percben Simac fejelt kapura, Stanisavljevic tisztázott nagy helyzetben.

A 90. percben elképesztő helyzetet hagyott ki a Loki: előbb Sidibe került nagy helyzetbe a kaputól 6 méterre, de lövése a kapufáról kifelé pattant, a labdába Coulibaly csak beleérni tudott, így Balajcza fogta a labdát.

Elvitte a három pontot az Újpest.

Eredmény – labdarúgó NB I.:

Debreceni VSC – Újpest FC 0-1 (0-1)

Debrecen, 3000 néző, vezette: Bognár

Debrecen: Verpecz – Nagy, Simac, Mészáros, Ferenczi – Bódi, Ramos, Bouadla (Coulibaly, a szünetben), Szakály (Szécsi, 70.) – Pölöskey (Dombi, 82.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér

Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Chema Antón, Iandoli – Simon, Balogh B., Kabát, Vasiljevic, Christ (Remili, 92.) – Moraes (Lázár, 58., Stanisavljevic, 59.). Vezetőedző: Marc Leliévre

Gólszerzők: Simac (9., öngól)

Sárga lap: Szakály (64.), illetve Lázár (59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik