Foci

Spanyol öröm, francia bánat

Karim Benzema (karim benzema, )
Karim Benzema (karim benzema, )

Karim Benzema szerint a franciák nem érdemeltek vereséget. A Real Madrid labdarúgója 1000 perce nem lőtt gólt a válogatottban.

Amint arról kedden este írtunk, a világbajnoki selejtezők slágermérkőzésén a címvédő Spanyolország 1-0-ra nyerni tudott Párizsban, ezzel átvette a vezetést az európai I csoportban. A paprikás hangulatú mérkőzésen egy ízben a piros lap is villant, a találkozó játékvezetője, Kassai Viktor Paul Pogbát küldte el zuhanyozni idő előtt. A Juventus középpályása egy perc alatt kétszer szabálytalankodott sárgát érően.

Karim Benzema mostanság hadilábon áll a góllövéssel (Fotó: AFP)

Vicente Del Bsoque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya övéi közül a Franck Ribéryt teljes mértékben semlegesítő Alvaro Arbeloát emelte ki a lefújás után:

„Nagyon jól játszottunk. Amikor tíz emberre fogyatkoztak, akkor egy kissé rendezetlenek lettünk, de összességében elégedett vagyok. Arbeola elképesztően jó munkát végzett Ribéryn. Mindenkinek vannak rosszabb periódusai, így ez a három pont rendkívül fontos ebben a sorozatban” – mondta a sikeredző a spanyol As magazinnak.

A túloldalon Didier Deschamps érthetően csalódottan értékelte a látottakat:

„Nagyon csalódott vagyok. Összességében jól védekeztünk és nagyon kemény ellenfelünk volt, de akkor is csalódás ez az eredmény. Tíz emberrel is veszélyesek tudtunk lenni, de így sem sikerült a pontszerzés” – kesergett a gall kapitány.

„Nem érdemeltünk vereséget” – mondta Karim Benzema, akit többször is kifütyült a hazai közönség. Hogy miért? Nos, a Real Madrid francia támadója egy nem túl szép mérföldkőhöz érkezett: már ezer perce (!) nem lőtt gólt a nemzeti csapatban.

„A fütty? Az nem zavart annyira. Megesik az ilyen. Majd csak betalálok. A legfontosabb számomra a csapat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik