Foci

Az MLSZ behúzta a kéziféket Vácon

Dunakanyar-Vác (dunakanyar-vác, )
Dunakanyar-Vác (dunakanyar-vác, )

Visszavonta az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. másodosztályú (NB II-es) licencét.

Kapcsolódó cikkek

Az mlsz.hu írása szerint a bizottság 2013. február 20-án a váci klubnál licencvizsgálat lefolytatását rendelte el, tekintettel arra, hogy a birtokukban lévő információk alapján feltételezhető volt, hogy az NB II-es csapat a szabályzat több pontjának, illetve kritériumának nem felel meg. A klub körül számos történet kering az utóbbi időben, de egyik sem a fociról szól…

A bizottság a váci klubvezetést 2013. március 5-én hiánypótlásra szólította fel, majd a hétfőn megtartott ülésen megvizsgálta a beadott hiánypótlási dokumentációt. A licencadó bizottság ezek alapján megállapította, hogy a váci klubvezetés nem teljesített több, a hiánypótlási felszólításban rögzített feltételt, ezért a klub két szabályhely vonatkozásában is ún. „A” kritériumot sért:
– A Dunakanyar-Vác egyrészt nem rendelkezik a Klublicenc szabályzatban foglalt megfelelő számú és korú utánpótláscsapattal sem saját jogán, sem harmadik féllel kötött megállapodás alapján;
– a Dunakanyar-Vác továbbá nem rendelkezik a Klublicenc szabályzatban foglalt NB II-es kritériumoknak megfelelő stadion vagy pálya jogszerű használati jogával, sem saját jogán, sem harmadik féllel kötött megállapodás alapján.
A bizottság további jogi és pénzügyi szabálytalanságokat is megállapított a vizsgálat során. Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottságának döntése nem jogerős és nem előzetesen végrehajtható, ellene fellebbezést a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak címezve lehet benyújtani, a döntés kézhezvételét követő naptól számított 8 napon belül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik