Sport

Legalább játszottak egyet

Ismét hivatalos mérkőzés nélkül, de nem játék maradt a Videoton FC csapata. A Vác másodszor nem állt ki, és remek edzőpartnernek bizonyult a Puskás Akadémia együttese.

Kapcsolódó cikkek

Egykedvűen szotyoláztak a Sóstói stadionba idén immár második alkalommal –ingyenesen! – kilátogató szurkolók este hat óra tájban. Többen, akik nem hallottak, arról,  hogy a minimális esélye van arra Videotonnak, hogy  Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzést játsszon a  Dunakanyar-Vác ellen, sűrű káromkodással vették tudomásul. Talán éppen a vacsorájukat áldozták fel, hogy lássák a Vidit a kupában, és a múlt heti DVSC elleni meccs után újabb győzelmet ünnepelhessenek.

Pedig bekövetkezett az, amelyet már lényegében szombaton borítékolhattunk volna, ugyanis az első mérkőzéséhez hasonlóan a visszavágóra sem álltak ki Duna-parti labdarúgók a Videoton FC ellen. Igaz Mózner János, a váciak vezetőedzője már több nyilatkozatában utalt arra, hogy együttese nem utazik el a fehérvári visszavágóra. „Pillanatnyilag hat egészséges játékosa van a csapatunknak. De ha meglennénk egy csapatnyian, akkor sem lépnénk addig pályára, amíg Héger Józsefnek bármilyen köze is van a Dunakanyar-Váchoz, valamint a magyar labdarúgáshoz.” – mondta a váci szakvezető. Más kérdés, hogy magát a klub tulajdonosának nevező Héger még meg is jelentette az indulás időpontját a klub honlapján. Ezek szerint kevés foganatja volt a felhívásnak – igaz ezidáig még nem hallottunk olyan esetről, hogy egy NB II-ben szereplő csapatot elektronikus levélben hívjanak össze… A váci labdarúgók természetesen nem voltak ott a csapatbusz indulására kitűzött helyen és időben. Így idejekorán eldőlt, hogy a Videoton FC kétszer kilencven perc helyett nulla játékperc után jutott be a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

Persze a mérkőzés elmaradása nem okozott osztatlan örömet a fehérváriaknál, ám azért szerette volna José Gomes vezetőedző, ha csapata mérkőzéssel készülne a vasárnap esti, Honvéd elleni tavaszi rajt előtt. 17.10-kor megjelent a játékos kijáróban a Videoton, és elkezdődött a bemelegítés. A szabályok szerint meg kellett várni a meccs 18 órai időpontját, majd újabb 30 percet, ezután, pedig Németh Ádám játékvezető hivatalosan is lefújta azt a mérkőzést, amelyet meg sem rendeztek.

Azért nem maradtak foci nélkül a kilátogatók, mivel a Videoton „kistestvére” sietett segítségére a gárdának, az NB II Nyugati csoportjának élén álló Puskás Akadémia együttese ellen léphettek pályára a piros-kékek. Talán nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy jobban jártak a drukkerek ezzel a kilencven perccel, mert főként az első játékrészben élvezetes, jó iramú játékot láthatta. A szünet után sorokat cseréltek a vezetőedző, és innentől már azért a Videoton nagyobb tudása érvényesült, bár egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Puskás csapata.

Felkészülési mérkőzés:

Videoton FC – Puskás Akadémia FC 4-2 (2-2)

Székesfehérvár, 350 néző

Vezette: Szőts (Kispál, Kis Z.)

Videoton FC: Tujvel – Szolnoki, Juhász R., Caneira, Stopira – Vítor Gomes, U. Nikolics – Paraiba, Álvarez, Gyurcsó – Torghelle

II. félidő: Tujvel – Brachi, Szekeres A., Vinícius, H. Sanchez – Tóth B., Mitrovics – Álvarez, Kovács I., F. Oliveira – Nikolics N.

Vezetőedző: José Gomes

Csere: Tujvel helyett Pajovics, Álvarez helyett Paudits (mindkettő a 67. percben)

Puskás Akadémia: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Tóth B., Polonkai – Nagy D., Szakály D., Gajdos – Zsolnai

II. félidő: Czirjék – Papp Sz., Papucsek, Tamás, Nagy Zs. – Fabio, Orbán, Luque, Kleinheisler – Nakamura, Baracskai

Vezetőedző: Benczés Miklós

Sárga lap: Szakály D.

Gólszerző: Nikolics N. (2), Torghelle (11-esből), Paraiba, illetve Gajdos, Szakály D. (11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik