Foci

Messi és a Barca megint elkápráztatott mindenkit

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A Barcelona labdarúgócsapata hazai pályán nyert 3-1-re a Rayo Vallecano ellen a spanyol pontvadászatban.

Nem mintha a gránátvörös-kékeknek aggódniuk kellett volna a fordulót megelőzően, de tény, hogy a két madridi rivális, a Real és az Atlético is hozta a soros összecsapását a hétvégén, így 10 és 11 pontra megközelítették a Barcelonát. A forduló egyik zárómérkőzését játszó katalánok ugyanakkor kötelező feladat elé néztek, a Rayo Vallecano látogatott ugyanis a Nou Campba.

A 25. percig kellett várni a hazaiak vezető találatára, ekkor David Villa volt eredményes Lionel Messi átadása után. Az argentin zseni maga is betalált még a szünet előtt, ezúttal a spanyol csatár készítette elő a Bolha gólját – zsinórban 18. bajnokiján lőtt gólt.

A fordulás után Messi ismét megvillant, egy szép szólóval etette meg védőjét, majd az akció végén pimaszul lőtt a hálóba a kapus felett. A Rayo Vallecano is aktív volt a támadóoldalon, a vendégeknek több helyzetük is akadt, ám csak egyszer sikerült túljárni Pinto kapus eszén, a Barcelona így végül 3-1-re diadalmaskodott és tett egy újabb lépést a bajnoki cím megszerzése felé.

Az este másik mérkőzésén a Granada és a levante 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Eredmények – Priméra División, 28. forduló

Barcelona – Rayo Vallecano 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Villa (25.), Messi (40., 57.) illetve Tamudo (70.)

Granada – Levante 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Siqueira (32. – 11-esből) illetve Acquafresca (50.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik