Foci

Parádés meccsen esett ki az Inter

tottenham (tottenham hotspur, )
tottenham (tottenham hotspur, )

Az Európa Liga legjobb nyolc együttese között nem lesz ott a Zenit Szentpétervár és az Internazionale.

A Zenitnek kétgólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk a Basellel szemben, hiszen a svájciak az odavágón 2-0-ra nyertek, köszönhetően egy a 94. percben értékesített tizenegyesnek. A csütörtöki mérkőzésen a Zenit bár közel került a hosszabbításhoz, azonban úgy tűnik, minden összejátszott Hulkék ellen.

Witsel fejesével ugyanis már a 30. percben előnybe kerültek a hazaiak, majd a 45. percben Diaz kiállítása miatt még emberelőnybe is kerültek. Ám az oroszok sem a 76. percben – akkor Danny lőtt három méterről a kapu fölé -, sem a 83. perben – Bisztrov találta telibe a kapufát – nem tudtak begyötörni egy újabb találatot. Ráadásul a 86. percben büntetőhöz jutottak, ám Shirokov kihagyta, így hiába nyert 1-0-ra a Zenit, kiesett.

Egy másik orosz együttes viszont ott lesz a negyeddöntőben, hiszen a Rubin Kazany a hosszabbításban tudott gólt lőni a Levanténak, mindjárt kettőt is, így 2-0-val mentek tovább a következő körbe.

Elképesztő mérkőzést vívott egymással az Inter és a Tottenham. Az angolok az első meccset 3-0-ra nyerték meg, így a legtöbben úgy vélekedtek, hogy ez a párharc lefutott, hiszen a milánió kék-feketék nem tudnak majd háromgólos különbséggel nyerni a San Siróban. De nyertek.

Azonban Cassano és Palacio találata, valamint Gallas öngólja csak a hosszabbításra volt elég az olaszoknak. A Tottenham eközben az idegenben lőtt gólért hajtott, és ennek a nyomásnak meg is lett a gyümölcse, hiszen a 96. percben Adebayor bevette a milánói kaput, így az Internek már néggyel kellett nyernie.

De ez sem tűnt lehetetlennek, hiszen a 110. percben ismét betaláltak a hazaiak, ezúttal Alvarez volt eredményes fejjel (4-1). Újabb gól viszont nem született, és a háromgólos előny kevés volt az Internek, így a milánóiak kiestek az EL-ből, vagy a másik oldalról közelítve, a Tottenham bár majdnem elszórakozta tetemes előnyét, de végül megmenekültek a londoniak.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő , 2. mérkőzések
Zenit Szentpétervár – Basel 1-0 (1-0)
Gólszerző: Witsel (30.)
Piros lap: Diaz (45.)
Továbbjutott a Basel, 2-1-es összesítéssel.

Rubin Kazany –  Levante 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)-hosszabbítás után
Gólszerzők: Rondon (100.), Dyadyun (112.)
Továbbjutott a Rubin Kazany, 2-0-s összesítéssel.

Internazionale – Tottenham 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)-hosszabbítás után
Gólszerzők:
Cassano (20.), Palaci (52.), Gallas (75.-öngól), Alvarez (110.) illetve Adebayor (96.)
Továbbjutott a Tottenham, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik