Foci

Földbe döngölte a Milant a Barcelona

Barcelona (barcelona, barcelona fc, messi, )
Barcelona (barcelona, barcelona fc, messi, )

Összefoglaló: A Milan az odavágón okos játékkal nyert 2-0-ra, a Barcelona ellen, ám hiába a biztos előny és a Barcelona mostani hullámzó produkciója, a Nou Campban egy vendégcsapat sem mehet biztosra. Ezt már az első percekben tudatosította ellenfelében a hazai gárda, Lionel Messi már az ötödik minutumban megzörgette a hálót (1-0).

A Milanra rá sem lehetett ismerni a folytatásban, csak Abbiati bravúrjain múlt, hogy nem dőlt el idő előtt a továbbjutás kérdése. A 38. percben nagyon fontos gólt szerezhetett volna a Milan, azonban a szólóban meglóduló Niang a kapufára lőtt. Ez megbosszulta magát, nem sokkal később Messi ismét betalált, így még a szünet előtt ledolgozta hátrányát a Barca (2-0).

Fordulás után rendezte a sorait az olasz együttes, ám az 55. percben ismét a vendégek hálójában táncolt a labda, David Villa kapott remek labdát Xavitól, a támadó pedig nem szokott ziccerben hibázni és most sem tette (3-0). A Milan innentől kezdve mindent egy lapra tett fel és akadt is pár helyzete a végén már négy támadóval játszó lombardoknak, ám a ráadás percekben egy kontra végén Jordi Alba tette fel az i-re a pontot (4-0), a Barcelona 4-0-ra nyert és 4-2-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé.

A mérkőzésen a sípot Kassai Viktor fújta, ő és segítői is hiba nélkül hozták le a mérkőzést.

A Barcelona az elmúlt hét idényből háromszor (2006, 2009, 2011) nyerte meg a BL-t, s ebben az időszakban mindössze egyszer, 2007-ben búcsúzott az elődöntőnél korábban, akkor a Liverpool a legjobb 16 között állította meg.

A játéknap másik mérkőzésén a Schalke hiába várhatta kedvező helyzetből a Galatasaray elleni visszavágót és hiába szerzett korán vezetést hazai környezetben, a törökök gyors fordítása miatt szinte végig szaladnia kellett az eredmény után. Bastos a második félidőben még egyenlíteni tudott ugyan, azonban az utolsó utáni pillanatokban megszületett a mindent eldöntő találat, a Galata 3-2-re nyert és várhatja a pénteki negyeddöntő sorsolását.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Barcelona, Nou Camp, Vezeti: Kassai Viktor

FC Barcelona – AC Milan 4-0 (2-0)

Barcelona: Valdés – Alba, Mascherano (Puyol, 77.), Piqué, Alves – Iniesta, Busquets, Xavi – Villa (Alexis Sanchez, 74.), Messi, Pedro (Adriano, 83.) Vezetőedző: Jordi Roura

Milan: Abbiati – Constant, Zapata, Mexés, Abate – Flamini (Krkic, 74.), Ambrosini (Muntari, 60.), Montolivo – El Shaarawy, Boateng, Niang (Robinho, 60.) Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Gólszerző: Messi (5., 40.), Villa (55.), Alba (90+2.)

Sárga lap: Pedro (41.) illetve Boateng (22.), Flamini (45+1.), Mexés (54.)

Piros lap:

Továbbjutott: a Barcelona, 4-2-es összesítéssel.

A játéknap másik mérkőzésén:

Schalke 04 – Galatasaray 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Neustadter (17.), Bastos (63.) illetve Altintop (37.), Yilmaz (42.), Bulut (90+4.)

Továbbjutott: a Galatasaray, 4-3-as összesítéssel.

Vége a mérkőzésnek, 4-2-es összesítéssel továbbjutott a Barcelona!

90+2. PERC: Ennyi, eldőlt a továbbjutás! Egy labdaszerzés után Messi szöktette Sanchezt, aki tökéletes labdát adott Albának, a védő pedig közelről nem hibázott, 4-0!

GÓÓÓL 90+2’
Alba, Barcelona
Egy tanítanivaló kontra végén köszönt be.


90. PERC:
Három minutumot rátesz még Kassai Viktor.

SZÖGLET 90’
Messi, Barcelona
Az idő húzása volt a Barca legfőbb célja, de elveszítették a labdát.


86. PERC:
Az utóbbi percekben berendezkedett a Milan a hazai térfélre, igaz a Barcelona is átadta a területet ellenfelének.

CSERE 83’
Barcelona
Adriano érkezik Pedro helyére.


82. PERC:
Hatalmas Milan-helyzet! Krkic centerezett, Robinho lőhetett közelről de Jordi Alba önfeláldozóan a labda útjába vetődött.

SZÖGLET 78’
Xavi, Barcelona
Abbiati húzta le a labdát a levegőből.
CSERE 77’
Barcelona
Puyol váltja Mascheranót.
CSERE 74’
Barcelona, Milan
Villa-Sanchez csere itt, Flamini-Krkic váltás ott.
SZABADRÚGÁS 73’
Messi, Barcelona
Bele a sorfalba.


A Schalke idő közben egyenlített a Galatasaray ellen, ám a 2-2 még mindig a törököknek kedvez az első meccs 1-1-es döntetlenje után.

68. PERC: Kicsit belehúzott a Milan a meccsbe, most két veszélyes lövése is akadt az olaszoknak, igaz mind a kettő elakadt a blokkban.

62. PERC: Messinek megjött a lövőkedve, most távolról durrantott fölé.

CSERE 60’
Milan
A megzavarodó Ambrosinit Muntari, Niangot Robinho váltja.


55. PERC: És már továbbjutásra áll a Barcelona! David Villa kapott káprázatosan szép labdát Xavitól, igazított egyet a bogyón, majd védhetetlenül a kapu hosszú oldalába lőtt, 3-0!

GÓÓÓL 55’
Villa, Barcelona
Közelről talált be!
SÁRGA LAP 54’
Mexés, Milan
Messit rúgta fel csúnyán.


48. PERC:
Keményen kezdett a Milan, feljebb tolták a védelmet így már a félpályánál, olykor pedig a hazai térfélen megpróbálnak labdát szerezni. Persze kérdés, hogy ezt meddig tudják játszani.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Barcelona
Megy a második félidő.


Idő közben egy kis kitekintés a másik pályára, a Galatasaray 2-1-re vezet a szünetben Gelsenkirchenben, így jelenleg a török együttes áll továbbjutásra.

45+1. PERC: Vége az első félidőnek, a Barcelona egy félidő alatt ledolgozta a hátrányát, Messi duplázott.

SÁRGA LAP 45+1’
Flamini, Milan
A félidő utolsó momentumaként besárgult.

45. PERC: Egy perc lesz a ráadás.

SÁRGA LAP 41’
Pedro, Barcelona
Abate ellen szabálytalankodott.


40. PERC: Niang kihagyott helyzete hamar megbosszulta magát. Ambrosini vesztett labdát a saját térfelén, Iniesta azonnal szöktette Messit, aki még tolt egyet a labdán, mielőtt laposan a kapu közepébe lőtt volna, 2-0!

GÓÓÓL 40’
Messi, Barcelona
Másodszor is betalált az argentin!


38. PERC:
Hát mi maradt ki! Mascherano futott alá a labdának, így a kilépő Niang egyedül törhetett a kapura, remekül el is gurított Valdés mellett, ám a labda a kapufán csattant, majd visszapattant a mezőnybe!

34. PERC: Na, El Shaarawy ismét, most a bal szélen húzott el majd középre tört, lapos, erőtlen lövését azonban fogta Valdés.

30. PERC: Éledezik a Milan, most volt két támadásszerűsége is a vendégeknek, igaz, egyik sem volt igazán veszélyes. Előbb hosszan szöktették El Shaarawyt, majd ugyanő próbálkozott nem sokkal később egy ollózással, de nem találta el jól a labdát.

Ápolás 26’
Flamini, Milan
Felrepedt a fejbőre, turbánnal folytatja.
SÁRGA LAP 22’
Boateng, Milan
Iniesta ellen szabálytalankodott.


22. PERC:
75-25 százalék eddig a labdabirtoklási arány. Még ennél is nagyobbnak tűnik a különbség.

SZABADRÚGÁS 21’
Xavi, Barcelona
Elhalt a sorfalban a középmagas lövés.
SZÖGLET 18’
Xavi, Barcelona
Kettőt is rúghatott, egyik sem volt veszélyes.


17. PERC: Abbiati
ismét! Most Xavi távoli löketét tolta ki szögletre.

SZÖGLET 16’
El Shaarawy, Milan
Az ígéretes sarokrúgás végén Valdés kezében a labda.


13. PERC: Iniesta
lökete csattant a lécen Abbiati nagy védésének is köszönhetően, majd Messi bólintott a kapu mellé a lecsorgó után. Nehéz estéje lesz a Milannak.

11. PERC: Pedro esett el Abate szorításában a tizenhatoson belül, Kassai továbbot intett.

9. PERC: Itt az első milánói helyzet, El Shaarawy azonban eltörte a labdát, Valdésnek nem okozott gondot a védés.

5. PERC: Ez de gyors volt! Egy szépen felépített akciót követően Messi gondolta úgy, hogy ellövi a labdát, az argentin pedig védhetetlenül kilőtte a bal felsőt, Abbiati a kezét sem tudta felemelni, 1-0!

GÓÓÓL 5’
Messi, Barcelona
Ballal lőtte ki a pipát!


2. PERC:
Na, nem mintha nem lett volna amúgy is egyértelmű, de a Barca már az első percekben nekiesett ellenfelének. A Milan felvette azt az alakzatot, amelyet minden bizonnyal egész este látni fogunk.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
AC Milan
Megy a meccs!


A csapatok már kint vannak a pályán, elhangzott a Bajnokok Ligája himnusza is, már csak percek választanak el minket a kezdőrúgástól.

Előzetes: Ugyan a párharc előtt a Barcelona számított az egyértelmű esélyesnek, az odavágón az AC Milan fegyelmezett játéka és eredményes kontrái révén 2-0-ra tudott nyerni, ezzel pedig óriási lépést tett meg a továbbjutás érdekében. A visszavágót ugyanakkor Barcelonában rendezik meg és hiába a katalánok utóbbi időben mutatott rossz formája, hazai környezetben javíthatnak a gránátvörös-kékek.

Bármi is legyen a párharc végkimenetele, az biztos, hogy bravúrt láthatunk. Ha a Milan jut tovább azért, ha a Barca, akkor pedig azért.

Bővebb beharangozónkat és a mérkőzést megelőző nyilatkozatokat IDE kattintva olvashatod el.

Magyar érdekeltsége is lesz a mérkőzésnek, ráadásul nem is kicsi, ugyanis Kassai Viktor lesz az összecsapás játékvezetője. Honfitársunk asszisztensei Erős Gábor és Ring György lesznek a Nou Campban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik