Foci

Hoppá: Bukarestben kapott ki a Chelsea

chelsea (chelsea, john terry, ashley cole, frank lampard, )
chelsea (chelsea, john terry, ashley cole, frank lampard, )

Egy büntetőnek köszönhetően nyert a Steaua Bukarest a Chelsea ellen, az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Meglepetés a javából ez az eredmény, hiszen a Bajnokok Ligája tavalyi győztese hiába támadott, és tett meg mindent a gólszerzésért, egy buta hiba miatt a románok tudtak vezetést szerezni, ami végül győzelmet ért.

A londoniak már az előző körből is döcögősen jutottak tovább, hiszen a Sparta Praha ellen épphogy elkerülték a hosszabbítást. A Steaua ellenben az életéért küzdött: az Ajaxot tizenegyesekkel búcsúztatták.

Ráadásul ahol befejezték, ott folytatták az EL-menetelést, hiszen csütörtökön is egy büntető hozta meg számukra a sikert: egy szöglet után Ryan Bertrand rántotta le Rusescut,. amiért a játékvezető a mészpontra mutatott. A sértett végül be is vágta a labdát a hálóba (1-0). A egygólos vereség a Chelsea számára nem a világ vége, de hazai pályán sokkal többet kell nyújtaniuk a románok ellen, különben a Steaua lesz majd ott a negyeddöntőben.

Hajnal Tamás együttese, a Stuttgart szintén nehéz helyzetbe került: a svábok hazai pályán szenvedtek kétgólos vereséget a Laziótól. Az olaszoknál Ederson és Onazi tudott eredményes lenni, így a római együttes kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. A magyar középpályás a 41. percben állt be.

A Napolit búcsúztató Plzen pedig otthon kapott ki a Fenerbahcétól, 1-0-ra, így Törökországban kellene a második meccsen nyerniük, ami valljuk be, rendkívül nehéz feladat lesz.

Az Anzsi Mahacskala-Newcastle mérkőzésről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő
Steaua Bukarest – Chelsea 1-0 (1-0)
Gólszerző: Rusescu (34.-büntetőből)

Victoria Plzen – Fenerbahce 0-1 (0-0)
Gólszerző: Webo (81.) 

VfB Stuttgart – Lazio 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ederson (21.), Onazi (56.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik