Foci

Lucescu: remélem a Dortmund bejut a BL döntőbe

Borussia Dortmund (borussia dortmund, )
Borussia Dortmund (borussia dortmund, )

A Bajnokok Ligája kedd esti csúcsmeccsének, a Manchester United-Real Madrid árnyékában a Dortmund simán továbbjutott. Így látták az edzők.

A Borussia Dortmund ellentmondást nem tűrő játékkal, 3-0-ra verte a Sahtar Donyecket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és 5-2-es összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőbe.

Jürgen Klopp, a dortmundiak menedzsrere a találkozót követő sajtótájékoztatón érthetően boldogan nyilatkozott. “Fantasztikusan játszottunk, így ez egy kivételes pillanat számunkra. A BL szezon rendkívül simán alakul számunkra eddig. A Sahtar csak a második játkrészben tudta megmutatni igazi képességét. Számos csapat van, amelyek már kiestek annak ellenére is, hogy brilliánsan fociztak előtte, és emiatt nem tudnék kiválasztani egy gárdát sem, aki ellen szívesen játszanánk a következő körben. Egyszerűen örülünk a győzelemnek, és  büszke vagyok a csapatomra” – foglalta össze a 90 percet szinte végig fülig élő szájja a Dortmund menedzsere.

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzőjesem látta másként a mérkőzést: „A Dortmund megérdemelten jutott tovább. Ma szinte lehetetlen lett volna legyőzni őket. A harmincadik percig jó tartottuk magunkat, kontrázni próbáltunk, denem sikerült helyzetet kialakítaniuk, és nemsokára betaláltak egy szögletből, ami mindent megváltoztatott. A szünetben krétem a játékosaimat, hogy változtassunk, támadóbban léptünk fel és ezt a pályán is lehetett látni. Akadta is lehetőségeink, de sajnos nem sikerült kihasználnunk őket. Remélem, hogy a Dortmund ezek után bejut a döntőbe, mert egy nagyon erős csapatról van szó” – összegzett az ukránok román szakvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik