Foci

A Dortmund szemtelenül simán a 8 között

dortmund (borussia dortmund, dortmund, mario götze)
dortmund (borussia dortmund, dortmund, mario götze)

A Borussia Dortmund ellentmondást nem tűrő játékkal, 3-0-ra verte a Sahtar Donyecket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és továbbjutott.

A német bajnok Borussia Dortmund legutóbb kiesett a Német Kupából a Bayern Münchennel szemben, ráadásul a bajnokságban is nagy hátrányban vannak a bajorokkal szemben.

Ugyanakkor értékes, 2-2-es döntetlent értek el Donyeckben a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője azt mondta a meccs előtt, hogy aki a párharcból továbbjut, az döntőt játszhat a sorozatban májusban, a Wembley-ben.

Az biztos, hogy ez a Dortmund nagyon együtt van, és ennek ékes jele volt ez a mérkőzés, ugyanis már az első percekben helyzetbe került Lewandowski. Sorra jöttek a hazai ziccerek, és a 31. percben megszerezte a vezetést a Dortmund.

Mario Götze végzett el szögletet, a Hummels helyett kényszerből játszó Felipe Santana fejelt, egyenesen a kapuba (1-0). A német tinisztár a félidő végén saját maga is betalált, Lewandowski adta be jobbról a labdát, Götze leheletfinoman belepöckölt, és a labda kikötött a kapu jobb sarkában (2-0).

A harmadik német gólt Pyatov kapus hozta össze: Ilkay Gündogan távoli lövése kipattant róla, érkezett Blaszczykowski, és közelről nem hibázott (3-0).

A Dortmund simán jutott a nyolc közé.

A másik mérkőzésen 2-1-re nyert a Real Madrid a Manchester United otthonában, és továbbjutott.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Borussia Dortmund – Sahtar Donyeck 3-0 (2-0)

Dortmund, 65 ezer néző, vezette: Skomina

Dortmund: Weidenfeller – Pisczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer – Blaszczykowski (Grosskreutz, 70.), Gündogan (Sahin, 82.), Götze, Neder (Kehl, a szünetben), Reus – Lewandowski. Vezetőedző: Jörgen Klopp

Sahtar: Pyatov – Srna, Rakickij, Kucer, Rat – Teixeira, Fernandinho, Mkytarian, Hübschman (Stapanenko, 82.), Taison (Douglas Costa, a szünetben) – Luiz Adriano. Vezetőedző: Mircea Lucescu

Gólszerzők: Felipe Santana (31.), Götze (37.), Blaszczykowski (59.)

Sárga lap: Kucer (15.)

Továbbjutott a Dortmund 5-2-es összesítéssel.


Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik