Foci

Újpest: ezt nagyon nehéz lesz feldolgozni

újpest-paks (újpest-paks)
újpest-paks (újpest-paks)

Az Újpest labdarúgócsapata 6-0-ra kikapott a Pakstól a Megyeri úton, a bajnoki után nehezen találta a szavakat a belga vezetőedző.

Ahogyan arról írtunk, lényegében történelmi vereséget szenvedett az Újpest együttese az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A lila-fehéreket a Paks kiütötte a Szusza Ferenc Stadionban.

A meccset a 15. perctől emberhátrányban játszotta végig a lila-fehér csapat, ezzel együtt is döbbenetes a 6-0-s vendégsiker, még akkor is, ha a Paksról lehetett tudni, nagyon veszélyes lesz a tavasszal.

Jos Daerden, az újpestiek belga vezetőedzője csak kereste a szavakat a találkozó után, majd megtalálta azokat, és így értékelt:

“Sokkal szervezettebben kellett volna játszanunk, az emberhátrány ellenére is. A szünetben háromgólos hátránynál elmondtam ezt a játékosoknak. A második félidő elején fontos lett volna, hogy betaláljunk, de ez nem sikerült, ami pedig a hatvanadik perc után történt az teljesen megengedhetetlen.

Mindenkinek nehéz ezt az eredményt feldolgozni, rengeteg munka vár ránk a folytatásban. Holnap az edzés után leülünk a játékosokkal és átbeszéljük, ez hogyan történhetett meg, gondolok itt elsősorban a második félidőben mutatott teljesítményre.”

Néhány vélemény az Újpest drukkereitől:

Az Újpest hivatalos Facebook-oldalán természetesen téma volt a szurkolók körében a nagy K.O. Bármelyik meccs téma lett volna, de a megdöbbentő eredmény még inkább szóra bírta a drukkereket. Főleg azért, mert egy hét múlva a Fradi otthonában kellene virítania a csapatnak.

Véleménycsokor:

“felesleges elindulni az üllői útra!!”

“jól felkészültünk,,,3edzőmeccs 3hónap alatt,,jó stratégia!!!”

“Egyszerűbb lenne befejezni Újpesten a focit,ez szégyen gyalázat.Ilyen hosszú felkészülés után,ekkora halom trágya.”

“Magyar csapat Magyar edző Magyar játékosok Nagyon megérte Törökország a fiatalokra meg nincs pénz” “Szégyen és gyalázat. Mindenkinek le kell vonni a következtetéseket és hát 11 nem mehet marad a másik megoldás.Tulajdonos ÚR ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!!!!!!!!”

” Olyan a csapat amilyet a mostani “ultrák” érdemelnek!!! Mindkettő gyenge. A vak is látja, látta, hogy a csapatunk lassú és körülményes. Az edző viszont elégedett a keretével. Akkor most egye amit főzött a tulajjal. Szörnyű tavaszunk lesz…”

“A fradi szarrá fog bennünket verni! Ők erősítettek! Nálunk a hozzáállás, motiváció nulla. Ez nem csapat! Félek, hogy a probléma gyökere sokkal mélyebb! Hajrá lilák!!!!”

“Bár nem kizárólag az edző az oka egy ilyen szégyennek, ő mint a csapatért szakmai felelősséget vállaló sportvezető, nem tehet mást, mint, hogy lemondjon, de szerintem nem fog. Jó pénz az egy ilyen kis országban, és még a tulaj is a haverja.”


A Paks vezetőedzője, a ma már magyar állampolgár
Tomislav Sivic örült. Nem csoda:

“Sokat elemeztük a hazaiak játékát, úgy érzem sikerült megtalálnunk az Újpest gyenge pontjait. Már a kiállítás előtt is jól játszottunk, már két nagy helyzetünk volt a mérkőzés elején. Dinamikusan, gyorsan játszottunk úgy érzem ilyen arányban is megérdemeltük a győzelmet. A csapatomnak csak gratulálni tudok, az Újpestnek pedig kívánom, hogy találjon magára a mai mérkőzés után” – mondta.

Az Újpest legközelebb a nagy derbin a Ferencváros otthonába látogat.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Videó – az edzői nyilatkozatok:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik