Foci

Kétgólos hátrányból fordított az Inter

internazionale (internazionale, )
internazionale (internazionale, )

Az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában az Internazionale 3-2-re nyert a Catania vendégeként, egy 91. percben szerzett gólnak köszönhetően.

A milánóiak számára nagyon kellett volna a siker, már csak azért is, mert a tabellán előttük álló Lazio szombat este méretes zakóba szaladt bele az AC Milan ellen, ráadásul a Catania játékerejét nem is lehet egy lapon említeni az Interével.

Ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, sőt, még a szünet előtt kétgólos előnyre tettek szert. Így meglepetésre 0-2-ről kellett felállnia az Internek, ami sikerült is, hiszen előbb Alvarez vette be Andujar kapuját, majd Palacio is eredményes tudott lenni, így a 70. percben 2-2-re módosult az állás, ám nem ez lett a végeredmény. A 91. percben Palacio ismét góllal jelentkezett, így végül fordítottak a milánóiak, és 

A tabella hatodik helyezettje, a Fiorentina is szenvedett vasárnap: a liláknak a Chievo ellen kellett volna hozni a kötelezőt, hogy tartani tudják a lépést az élmezőnnyel, de csak a hajrában, a 78. percben tudták begyötörni a mindent eldöntő találatot. 

A délután legszebb gólja valószínűleg Bolognában született: Alessandro Diamanti a jobbszélről remekül csavart a kapu jobb oldalába, hozzásegítve csapatát a győzelemhez.

Eredmények – Seria A, 26. forduló
Torino – Palermo 0-0

Bologna – Cagliari 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Taider (5.), Diamanti (18.)
Piros lap: Pisano (56.)

Catania – Internazionale 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Bergessio (7.), Marchese (19.) illetve Alvarez (52.), Palacio (70., 91.)

Fiorentina – Chievo 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Pasqual (4.), Larrondo (78.) illetve Cofie (38.)

Pescara – Udinese 0-1 (0-1)
Gólszerző: Di Natale (8.)

Sampdoria – Parma 1-0 (0-0)
Gólszerző: Icardi (58.)

Siena – Atalanta 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Bonaventura (3., 68.)

 

Diamanti látványos gólja a Cagliari ellen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik