Foci

Gomez szerencsés találatával nyert a Bayern

Bayern München (bayern münchen, )
Bayern München (bayern münchen, )

Nehéz dolga volt a Hoffenheim ellen a listavezető Bayern Münchennek: a bajorok csak 1-0-ra tudtak nyerni idegenben.

A müncheniek remek formában várhatták vasárnapi bajnokijukat, hiszen a Német Kupa hétközi negyeddöntőjében legyőzték a címvédő és bajnok Borussia Dortmundot, vagyis biztosították helyüket a legjobb négy között. Ráadásul a Bundesligában is nagy előnnyel vezetnek a sárga-feketék előtt: 14 pont volt Riberyék és Lewandowskiék között, köszönhetően a Dortmund szombati sikerének.

Ez azonban vasárnap visszaállt 17 pontra, bár a Bayernnek nem volt sétagalopp a Hoffenheim elleni idegenbeli meccs. Ugyanis a bajorok hiába lőttek 16 alkalommal kapura, csak egyszer találtak be Gomes kapujába: Mario Gomez a 38. percben egy szerencsés találattal köszönt be, hiszen Ribery centerezését hosszan vette át, de a kimozduló kapus mellett el tudta gurítani a játékszert, ami nehézkesen gurult át a gólvonalon.

Így végül 1-0-ra nyert a Bayern, ami több szempontból is furcsa eredmény: a müncheniek az idei bajnokságban még nem nyertek 1-0-ra, sőt, mindössze négy olyan meccsük volt, amikor csak egy találat fűződött a nevükhöz. Ebből egy vereség, három iksz a mérleg.

A játéknap másik meccsén a Mainz 1-1-es döntetlent ért el a Düsseldorf vendégeként. Szalai Ádám a kispadon kapott helyet, és edzője a 80. percben küldte pályára.

Eredmény – Bundesliga, 24. forduló
Hoffenheim – Bayern München 0-1 (0-0)
Gólszerző: Gomez (38.)

Düsseldorf – Mainz 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Svensson (6.-öngól) illetve Klasnic (41.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik