Foci

Tisza-góllal verte az Egert a DVTK

Vácon szerezte meg a három pontot a Diósgyőr az OTP Bank Liga 18. fordulójában az Eger ellen.

Vácra is elutazott a diósgyőriek nagy számú szurkolótábora, pedig igen nehéz hazajutni hétköznap este Miskolcra a Pest megyei városból.

A 15. percben alakult ki az első nagy helyzet a 18. forduló második mérkőzésén: a DVTK védelme elmélázott, Németh Norbert szabadon lőhetett 13 méterről, de ellőtte keresztbe a labdát. A ziccer előtt egyébként a túloldalon Rudolf Gergely dobta fel magát a 16-oson belül, 11-est szeretett volna, nem kapott, jogosan.

A 17. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr: egy remekül tekeredő szöglet után (amely majdnem gól lett) Sztankó kapus nem tudta megfogni a labdát, az kifelé pattogott, Tisza lecsapott és kilőtte a kaput (0-1). A félidő érdemben nem tartogatott már mást.

A fordulás után sokkal jobban játszott az Eger, mint tette azt korábban, Németh Norbertnek voltak jó próbálkozásai és megindulásai. A 77. percben a miskolciak csak nézték az egriek szép támadását, amelynek végén Albert lőtt alig mellé.

A 81. percben Bacsa és Gosztonyi eldönthette volna a három pont sorsát, de nagy ziccerben utóbbi Sztankóba lőtte a 100 százalékos helyzetet.

A végén Németh és Albert is nagy helyzetben hibázott, győzött a DVTK, de a döntetlen sokkal igazságosabb eredmény lett volna a 90 perc alapján.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló:

Egri FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Vác, 2000 néző, vezette: Kassai

Eger: Sztankó – Balog, Rakovic, Mecinovic, Piller – Koós (Lasimant, 63.), Pavicevic, Farkas Á. (Vidovic, a szünetben), Albert – Németh N., Horváth Z. (Palásthy, 73.) Megbízott edző: Tóth Dénes

DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gosztonyi (Gallardo, 90.), Elek Á. (Nagy T., a szünetben), Takács P., Luque – Rudolf (Bacsa, 80.), Tisza. Vezetőedző: Szentes Lázár

Gólszerző: Tisza (17.)

Sárga lap: Piller (27.), Farkas Á. (40.), Vidovic (58.), Albert (67.), Rakovic (84.), Mecinovic (91.), illetve Luque (45.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik