Foci

Iksz lett a Napoli-Juventus rangadó

napoli juventus (napoli, juventus, chiellini, )
napoli juventus (napoli, juventus, chiellini, )

Izgalmas maradt az olasz labdarúgó-bajnokság, miután a Napoli 1-1-es döntetlent ért el a Juventus ellen a pénteki rangadón.

A Serie A 27. fordulójában az 1. és a 2. helyezett találkozott Nápolyban. A helyiek kétszeresen is őrült hangulatban várták a torinói csapatot, ugyanis megjelent a városban a korábbi klubikon, Diego Maradona.

Ezzel együtt nem tudni arról, hogy az argentin bármilyen szerepet is kapna a klubnál.

A múlt után a jelen is fényes, hiszen újkori története legszebb napjait éli ezekben az években a Napoli, amely azonban korán, már a 10. percben hátrányba került a rangadón: Pirlo mesterien tekert középre, Chiellini emelkedett magasra, és fejelt a kapuba (0-1).

A 43. percben egyenlített a Napoli, Ilner lőtte el messziről nagy erővel a labdát, amely egy védőn megpattant és védhetetlenül csapódott Buffon kapujába (1-1). A félidő végén Cavani lekönyökölte Chiellinit, amiért piros lapot érdemelt volna, ehelyett csak sárgát lapott. Előtte egyébként az olasz meghúzta az uruguayi játékos haját.

A második félidőben közelebb állt a győzelemhez a Napoli, a Juventus bekkelt, Hamsík, Dzemaili, Cavani próbálkozhatott, de egyik esélyt sem használta ki a nápolyi csapat, amely így nem tudott közelebb férkőzni a Juvéhez.

A tabellát 59 ponttal vezeti a Juventus az 53 pontos Napoli és a 47 pontos Lazio előtt.

Eredmény – olasz bajnokság:
Napoli – Juventus 1-1 (1-1)
gólszerzők: Ilner (43.), illetve Chiellini (10.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik