Foci

A Honvéd elhatárolódik a nyilas söpredéktől

győr honvéd (győr, honvéd)
győr honvéd (győr, honvéd)

A Magyar Kupától búcsúzó Budapest Honvéd szurkolói több százezer forintos kárt okoztak a győri stadionban. A klub határozott, precedens értékű nyilatkozatot tett.

Ahogyan arról írtunk, a Győr kettős győzelemmel búcsúztatta a Budapest Honvéd együttesét a Magyar Kupa negyeddöntőjében, miután odahaza is nyert, 2-0-ra.

A visszavágón három Honvéd-játékost is kiállított Bognár játékvezető, az első piros lap jogtalan volt, a másik kettő viszont jogosnak mondható.

A fővárosi szurkolók egy része rombolni kezdett a vendégeknek fenntartott mosdóban, ráadásul nyíltan antiszemita, gyűlöletkeltő szöveget is elhelyezett ott. A Honvéd vezetősége a csapat weboldalán súlyos, határozott, példaértékű közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk.

A Honvéd az írásban leszögezi, nyíltan elhatárolódik a drukkerek ezen részétől, és mindent megtesz azért, hogy nemcsak a lelátóról, de mindannyiunk életéből távol tartsa az elkövetőket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a szezonnyitás alkalmából közölte, minden eddiginél szigorúbban lép majd fel lelátón és a pályák körül megjelenő rasszizmus, antiszemitizmus és barbárság ellen – ez akár pontlevonást is jelenthet.

A Honvéd közleménye:

Csapatunk hősies küzdelemben sajnos elvérzett a Magyar Kupában a legjobb 8 között. Ugyan egy nagyon jó csapattól szenvedtünk vereséget, de még így is egészen a visszavágó második félidejéig bőven megvolt az esélyünk a továbbjutásra.

Aztán a saját hibáink, meg némely nem isteni beavatkozás révén elszálltak esélyeink. A csapat mindent megtett a győzelemért. Egy pár tucat rendkívül lelkes szurkoló megállás nélkül bíztatta a fiúkat, és azt kell mondanom, hogy minden objektív szemlélő számára jó benyomást keltettünk. Illetve, csak keltettünk volna. Miért a feltételes mód? Mert egy pár ember barbársága miatt szégyenkeznünk kell.

De miért mi? Miért mi szégyenkezzünk? Miért nem azok az alattomos patkányok, akik elkövették a bűntettet? Miért mi? Miért mi fizessük meg az árát? Miért nem azok az alattomos, gerinctelen senkiháziak, akik a mellékhelyiség magányában elrontották napunkat? Mert mi is történt?

A mérkőzés utáni napon a Győri ETO pályagondnokságától megkaptuk azokat a fényképeket, amelyeket a vendégszektor mosdójában készítettek a mérkőzés után. Ezeket a fényképeket változtatás nélkül csatoljuk ehhez a közleményhez. A kárt meg fogjuk téríteni a győrieknek, és elnézésüket kérjük. Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta.

Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk, és bebörtönözzünk titeket. Nemcsak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti!

Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok. S most egy pár szót azokról a szurkolókról, akik hét hét után kijárnak a Bozsik Stadionba és idegenbe is. Önöket nagyon szeretjük, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy büszkék lehessenek a Honvédra, azokra, akik a kispesti színekben játszanak, és azokra, akik abban segítenek, hogy a szórakoztatás létrejöhessen.

Kérjük ezeket a nagyszerű, éveken át kitartó szurkolókat, ne engedjék, hogy egy pár sötét lelkű kígyó tönkretegye mindazt, amit mi közösen építünk. Tűzzel-vassal irtani fogjuk őket, de ehhez az is kell, hogy Önök se tolerálják jelenlétüket.

Hajrá Honvéd, Csak a Kispest!

U.i.: Az okozott és általunk megtérítendő kár 428 031 Ft. Képzeljék el, hány labdát, szerelést, és mást tudtunk volna ezért a pénzért vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik