Foci

Madridi belharc a Király Kupa döntőjében

Radamel Falcao (radamel falcao, )
Radamel Falcao (radamel falcao, )

A Real Madrid együttese után a város másik büszkesége, az Atlético jutott be a labdarúgó Király Kupa fináléjába.

Kedden este a Real Madrid remek játékkal tudott nyerni 3-1-re Barcelonában, ezzel José Mourinho legénysége kivívta a jogot, hogy a Király Kupa elhódításáért léphessen pályára. A döntőben a városi rivális Atlético Madrid lesz az ellenfél, amely a Sevilla kárára jutott tovább.

A Matracosok az odavágón 2-1-re nyertek, ugyanakkor Negredo idegenbeli találatára joggal alapozhatott a Sevilla, amelynek hazai pályán minden esélye megvolt arra, hogy kiharcolja a továbbjutást. Ehhez képest nem indult túl jól a visszavágó az andalúz gárda számára, Diego Costa már a hatodik percben megszerezte a vendégeknek a vezetést. Az Atlético nem vett vissza a tempóból, a 29. minutumban pedig Radamel Falcao is meglőtte a maga a gólját, a Sevilla esélyeit Jesus Navas hozta vissza még a szünet előtt.

A második felvonásban mind a két csapat előtt adódott jó pár lehetőség, ugyanakkor a befejezéssel mind a két együttesnek akadtak gondjai. Az utolsó negyedóra kezdetén Medel kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a Sevilla, amely Ivan Rakitic révén ugyan egyenlített, ám a 2-2-es végeredmény azt jelentette, hogy az Atlético jutott be a fináléba.

A kisebbik madridi együttes így harmadik trófeáját nyerheti meg a Diego Simeone-érában, az argentin edző irányításával eddig Európa Ligát és európai Szuperkupát nyert a gárda.

Eredmény – spanyol Király Kupa, elődöntő, visszavágó

Sevilla – Atlético Madrid 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Navas (39.), Rakitic (90+1.) illetve Costa (6.), Falcao (29.)
Piros lap: Medel (76.), Kondogbia (90+2.)

Továbbjutott: az Atlético Madrid 4:3-as összesítéssel


Ajánlott videó

Olvasói sztorik