Foci

Wenger: A lehetetlennel kell megbirkózni

arsenal bayern münchen (arsenal, bayern münchen, bajnokok ligája, )
arsenal bayern münchen (arsenal, bayern münchen, bajnokok ligája, )

Csalódottan nyilatkozott az Arsenal menedzsere a Bayern München elleni 3-1-es hazai vereség után. Kollégája majd' kiugrott a bőréből.

Az Arsenalnak lényegében esélye sem volt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén kedden este, a londoni Emirates Stadionban.

Ahogyan arról írtunk, a londoniak 3-1-re kikaptak a németektől, akik nemcsak az angol csapatot győzték le nagyon simán, szinte tökéletes játékkal, hanem jeleztek a többieknek is: idén borzasztóan nehéz megverni őket.

De még csak gólt rúgni is nehéz a Bayernnek és Manuel Neuernek, olyannyira, hogy Lukas Podolski találata volt az első (!) ebben az évben, amelyet a bajorok kaptak.

“Jól kezdtünk az első öt percben, de ők az első lövésüket gólra váltották a 7. percben, amitől idegesen kezdtünk védekezni. Egy nagyon pontos csapat ellen játszottunk, akik jobbak voltak az első félidőben. A másodikban visszajöttünk 2-1-re, és megvolt az esélyünk a 2-2-re is, de lekontráztak minket.

Gratulálok az ellenfélnek, minden hibánkat kihasználtak, nagyszerű csapat. Nagyon nehéz feladat a lehetetlent megváltoztatni és legyőzni, de odamegyünk Münchenbe és megpróbáljuk. A szurkolóink ma fantasztikusak voltak, nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtunk örömet okozni nekik. A játékosaim mindent megtettek, de a harmadik gól mentálisan nagyon rosszkor jött” – értékelte csapata teljesítményét Arsene Wenger.

Walcott: a Premier League-re kell koncentrálnunk

Nem repesett a boldogságtól az Arsenal támadója, Theo Walcott a mérkőzést követően:

“A földön kell maradnunk: alig van esélyünk a visszavágón értékelhető eredményt elérni. A Bayern otthon nagyon erős, hármat kellene rúgni nekik. Képesek vagyunk rá, ha úgy játszunk, mint a második félidőben.

De azért sok esélyt nem látok rá. Vissza kell térnünk oda, ahol a helyünk van: a Premier League első négy csapata közé. Korábban már jó eredményeket értünk el, hinnünk kell magunkban, és akkor elkezdünk feljebb mászni a tabellán.”

Frank Ribéry, a bajorok középpályásának eszébe sem jutott a hazai bajnokságról beszélni:

“Nagyon elégedettek vagyunk, három gólt lőrrünk az Arsenalnak. Ez szuper eredmény, így kell folytatni. Ez a Bajnokok Ligája, nem lesz egyszerű, de mi vagyunk a Bayern München” – így a francia.

Thomas Müller kiváló formában van idén, ezt most is bizonyította egy góllal és egy gólpasszal:

“Az első félidő fantasztikusan alakult a számunkra. Kétszer is betaláltunk. Az első furcsa volt, de ez a labdarúgás, ez benne van. Szépíteni tudtak, de a három gól az három gól” – mondta ki a nagy igazságot a német támadó.


“Egy angol csapatot 3-1-re megverni idegenben, azt hiszem, ez nagy siker. A Bayernnek a történelem során voltak itt nagyon nehéz meccsei. Az első félidőben remekeltünk, de az Arsenal is jó csapat, így az egész meccsen nagyon kellett figyelnünk.

Tavaly eljutottunk a döntőig, ezt akkor ismétlehetjük meg, ha magas szinten játszunk. A második félidőben is képesek voltunk helyzeteket kialakítani. A 3-1-es sikerért megdolgoztunk, megérdemeljük” – értékelt szűkszavúbban a Bayern vezetőedzője, Jupp Heynckes.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik