Foci

A dortmundiak elégedettek, a donyeckiek bosszankodnak

dortmund sahtar (dortmund, sahtar, mario götze, )
dortmund sahtar (dortmund, sahtar, mario götze, )

Sokkal több lehetőséget dolgozott ki a Borussia a Sahtar ellen, mégis 2-2-re végeztek a felek a BL-negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Az ukránok jól játszottak szerda este, hiszen szinte minden nagyobb helyzetüket gólra váltották, míg a német együttes számos lehetőséget puskázott el, így örülhetnek, hogy a 88. percben Hummelsnek sikerült egyenlítenie,ugyanis a 2-2-vel azért a Dortmund van jobb helyzetben.

Persze az esély megvan arra, hogy a Sahtar legalább két gólt lő idegenben, de meglehetősen kicsi ennek a realiítása.

Éppen ezért dühösek a donyeckiek, hiszen közel jártak a győzelemhez, ráadásul kétszer is ki tudtak egyenlíteni a sárga-feketék.

“Nem teljesítettük a kitűzött célt, vagyis nem győztük le a Dortmundot, de el kell ismernem, a végeredmény fair. Az ellenfelünk bebizonyította, hogy nagyon jól szervezett csapat, akik fizikailag is felkészültek. Agresszívan fociztak, és mindáron támadni akartak, ez pedig problémát okozott számunkra. Most fel kell készülnünk a visszavágóra. Alapvető hibákat vétettünk szerdán, így most keményen kell dolgoznunk” – mondta Mircae Lucescu, a Sahtar vezetőedzője.

“Elégedett vagyok az eredménnyel. A csapatom dominált a meccsen, de kétszer nem koncentráltunk eléggé, ezekből a helyzetekből kaptuk a gólokat. Ezek az egyéni hibák nem fordulhatnak elég mégegyszer. Nincs sok tapasztalatunk a Bajnokok Ligájában, de most a Sahtarnak kell majd bizonyítania Dortmundban. Úgy érzem, mi jutunk majd tovább” – ezek már Jürgen Klopp szavai.

A dortmundi visszavágót március 5-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik