Foci

Az Europol a DVSC Liverpool elleni BL meccsét is vizsgálta

AzEkstra Bladet dán lap információi szerint a hétfői nemzetközi sajtótájékoztatón a debreceni csapat is terítékre került.

Kapcsolódó cikkek

A labdarúgás világát behálózó bunda-, fogadásicsalás-ügyekkel kapcsolatban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót Hágában az Europol. Rob Wainright, az Europol vezetője a hétfői hágai sajtótájékoztatón bejelentette, összehangolt nemzetközi nyomozati vizsgálatok alapján 380 mérkőzés volt érintett Európában, az összecsapások befolyásolása kiterjedt a világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezőkre, valamint számos európai ország élvonalbeli bajnokságára.

A dán Ekstra Bladet internetes kiadása tegnap arról számolt be, hogy a sajtótájékoztatón Rob Wainright két Bajnokok Ligája mérkőzést is szóba hozott, mindkettő magyar érdekeltségű, mindkettő a DVSC 2009-es szerepléséhez köthető. Egyről eddig mi is tudtunk, a 2009 októberi Fiorentina elleniről. Most a szeptember 17.-i Liverpool elleni  meccs kapcsán egy rendőrség által elcsípett sms üzenetre hivatkozott Rob Wainright. A gyanú szerint a Debrecennek legalább három góllal kellett volna kikapnia, amit a DVSC kapus Vukasin Polekszics kellett biztosítson.

Mint ismert, a Liverpool feltűnően lazán, dekoncentráltan, gyenge játékkal csak 1-0-ra nyert – Gerrard lövését paskolta Polekszics Torres elé, aki nem hibázott – , így a remélt eredmény nem valósult meg. Az azóta letartóztatott és kihallgatott horvát származású Marijo C. “lefülelt”, a sikertelen kisérlet miatt bosszankodó sms üzenete így szólt a meccs után: „Rettentő gyatra volt a Liverpool helyzetkihasználása, elsősorban Steven Gerrardé” .

Rob Wainright igazgató megemlítette még a már vizsgált Fiorentina elleni meccset is, ahol már a félidőben 4-2-re vezetett az olasz csapat (4-3 lett a vége) “számolatlanul” és oltári nagy gólok estek. Mint korábban beszáoltunk róla, ugyan ezen a meccsen nem sikerült bizonyítani a megvesztegetést, ennek ellenére Vukasin Polekszicset és Mészáros Norbertet két évre eltiltotta az UEFA anno.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik