Foci

A Loki szerint lerágott csont a bundaügy

Vukasin Poleksic (vukasin poleksic, )
Vukasin Poleksic (vukasin poleksic, )

Nem reagál a friss hírekre a Debrecen labdarúgócsapata, közölte a klub keddi közleményében.

Ahogyan arról beszámoltunk, egy dán, majd több brit lap is azt állítja, hogy Vukasin Poleksicet, a Debrecen labdarúgócsapatának montenegrói kapusát meg akarták vesztegetni a Liverpool elleni 2009-es BL-mérkőzés előtt.

A médiumok szerint a 2009. szeptember 16-án játszott Liverpool–Debrecen (1-0) BL-csoportmérkőzés előtt keresték meg a kapust azzal, hogy minimum két gól szülessen a mérkőzésen.

Az Europol hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján 380 meccsről beszéltek az illetékesek, szerintük ennyit manipulálhattak, vagy ennyi érintett a csalássorozatban, és köztük van ez a találkozó is (a másik az idehaza a Fiorentina ellen 4-3-ra elveszített mérkőzés).

A hírekre most az alábbi közleménnyel reagált a Debrecen:

„Sem a DVSC, sem a játékos nem kíván reagálni a hírre, annál is inkább, mert 2010 nyarán ezzel az üggyel kapcsolatban mindenről beszámolt. Az akkor kiadott hivatalos közlemény a következő volt:

„A Fegyelmi Bizottság álláspontja szerint, Vukasin Poleksic elmulasztott eleget tenni jelentési kötelezettségének, amikor idejében nem számolt be arról, hogy a DVSC kettő nemzetközi mérkőzése előtt ismeretlen személyek megpróbálták rábírni a mérkőzés eredményének befolyásolására.

A vizsgálat feltárta, hogy Polekszics elhárította a megkereséseket. Megállapította továbbá a vizsgálat, hogy a mérkőzések kapcsán nem valósult meg bunda. A játékos azonban mulasztást követett el azzal, hogy a megkeresésekről nyomban nem tájékoztatta az illetékeseket, így a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt marasztalták el.

A két mérkőzés a Liverpool elleni idegenbeli és a Fiorentina elleni hazai találkozó volt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik