Foci

Újabb mérföldköhöz érkezett a Puskás Akadémia

Puskás Akadémia (puskás akadémia, puskás ferenc akadémia, )
Puskás Akadémia (puskás akadémia, puskás ferenc akadémia, )

Ausztrália is küldhet csapatot az idei Puskás-Suzuki Kupára a további öt, az elmúlt évi mezőnyhöz képest változatlan csapat mellett.

Újabb mérföldköhöz érkezett a Puskás Akadémia által idén hatodszor megrendezendő Suzuki Kupa. Az ifjúsági torna történetében most először érkezik csapat másik kontinensről, jelesül Ausztráliából.

Az ausztrálok meghívása régi terve a szervezőknek, hiszen jól illeszkedik a 2008-ban alapított torna filozófiájához, ahol állandó résztvevők a Puskás Ferenc pályafutásához leginkább kötődő klubok, csapatok. Puskás Budapest Honvédhoz, a görög Panathinaikoszhoz, a spanyol Real Madridhoz és a névadó házigazdához, a Puskás Akadémiához való kötődése köztudott. A legendás magyar játékos és edző életének kevésbé ismert szála azonban, hogy bajnok és kupagyőztes lett Ausztráliában a South Melbourne csapatával.

A melbourne-i küldöttség már tíz nappal a PSK rajtja előtt Magyarországra érkezik, és edzőmeccsekkel, kulturális programokkal igyekszik akklimatizálódni. A Puskás-Suzuki Kupa ünnepélyes sorsolásának március 21-én az óbudai Puskás Pancho Sport Pub ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik