Foci

Felfüggesztés lehet, törlés nem a magyar–román ügyben

egervári sándor (egervári sándor, )
egervári sándor (egervári sándor, )

Még előnyt is kovácsolhatunk abból, hogy Belekben várhatóan szinte nézők nélkül játszik majd a válogatott a fehéroroszok ellen. Az MLSZ főtitkára a fellebbezés ügyében visszafogottan bizakodó.

„Szeretnénk támadásban és védekezésben is kijavítani azokat a hibákat, amelyek a legutóbbi mérkőzéseken előfordultak, és megpróbálunk előrelépni a román és a török mérkőzésig. A csapatot elsősorban mentálisan és taktikailag kell felkészíteni, nem fizikailag” – mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány a válogatott törökországi kiruccanását megelőzően.

A kapitány alapvetően otimista szemléletű szakember, így nem csoda, ha úgy látja, félig tele a pohár, azaz előnye is lehet annak, hogy Belekben kevés néző előtt játszhat a válogatott. „Minden rosszban van valami jó. Jobban szerettük volna, ha sok néző előtt tudunk felkészülési meccset játszani. Így azonban talán jobban fel tudunk készülni egy nézők nélküli meccsre, de én óvatosan bizakodó vagyok, és még mindig nem adtam fel annak a lehetőségét, hogy teltházas mérkőzésünk legyen márciusban a románok ellen” – folytatta Egervári.

Vági Márton főtitkár az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a FIFA a jövő hét végéig dönthet a magyar szövetség fellebbezéséről. Ő maga 30-40 százalék esélyt ad arra, hogy a nemzetközi szövetség megváltoztatja a büntetést, amely szerint zárt kapuk mögött kell lejátszani a Románia elleni vb-selejtezőt. Vági szerint legfeljebb felfüggesztésre lehet számítani, a szankció teljes eltörlésére nem.

Egervári Sándor szerint annak ellenére, hogy felkészülési mérkőzés lesz a szerdai, a fehéroroszok ellen is a győzelem az elsődleges cél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik