Foci

Az év játékosa nem fél Szijjártótól

Szijjarto-Peter(960x640).jpg (szijjártó péter, )
Szijjarto-Peter(960x640).jpg (szijjártó péter, )

A Rába ETO 24 éves teremlabdarúgója szerint nem kezezett az államtitkár a legutóbbi mérkőzésen.

A pénteki futsal bajnokin a listavezető Dunakeszi a Tolna-Mözs csapatát fogadta. Az egyik vendégakció végén Szijjártó Péter a gólvonalon hárított, a bíró szerint kézzel, ezért aztán a játékvezető kiállította a Kinizsi csapatkapitányát.

A 2012-es szezon legjobb futsaljátékosának választott Dróth Zoltán szerint egyértelmű, hogy nem történt szabálytalanság. „A felvételt én is megnéztem, de szerintem a fejét találta el a labda” – mondta.

A videón 1:50-től látható az eset:

A Kinizsi szerint sem történt semmi. Ezért a klub beadta a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a meccs videófelvételét, amely bizonyítja, hogy a politikus nem kezezett. Az NB II.-es csapatban futsalozó államtitkárt végül fel is mentette az MLSZ, vagyis nem kap eltiltást, és jövő hétfőn, a Szombathely elleni bajnokin pályára léphet.

A Dunakeszi Kinizsi egyébként közel áll ahhoz, hogy feljusson az NB I.-be. Dróth Zoltán szerint azonban ezzel a csapattal kicsi az esélyük. „Ha erősítenek, akkor lehet esélyük. Ebben a felállásban nem elég jók. Mi mindenképpen jobbak vagyunk a Kinizsinél.” Az év játékosa szerint nem számít, hogy egy politikus van a pályán. „Játék közben mindenki egyenlő. Nekem nem fog gondot okozni, hogy odalépjek egy államtitkárnak” – mondta a Rábával bajnokságot nyerő, válogatott játékos.

Tavaly ősszel a focista-államtitkár nyilatkozott lapunknak, és beszélt a csapatjáték fontosságáról is. Korábban voltunk egy meccsén is, és arról is megemlékezett bloggerünk, amikor a köztévé a másodosztályú teremfocicsapatnak szentelte sportműsorát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik