Foci

Hoppá: nem tudott nyerni a Barcelona a kupában

barcelona malaga (barcelona, malaga, )
barcelona malaga (barcelona, malaga, )

Hazai pályán csupán 2-2-es döntetlent ért el a Barcelona a Király Kupa negyeddöntőjében a Malaga ellen.

Már korábban eldőlt, hogy amennyiben a Real Madrid továbblép a Valencia ellen, a Barcelona pedig kiejti a Malagát a Király Kupa negyeddöntőjében, akkor a két óriás összetalálkozik.

Nos, a Real megtette kedden a magáét a Valencia 2-0-s legyőzésével az első meccsen, szerda este a Barcán volt a sor. Éppen az a Malaga volt a Nou Camp vendége, amelynek otthonában a hétvégén 3-1-es győzelmet aratott Tito Vilanova csapata.

A kupa azonban más, ezt jelezte a 25. perc, amikor Pellegrini együttese szerzett vezetést Iturra révén. Pinto kapus röviden adta védőinek a labdát, Thiago nem figyelt, lecsapott rá a malagai játékos, és kilőtte a sarkot (0-1).

Öt percen belül fordított a Barcelona: előbb Lionel Messi a félpályáról indulva végigvitte a jobb oldalon a labdát, és nem hibázott a 16-oson belül sem (nagy szóló volt), majd a 30. percben Puyol fejelt egy szöglet után gyönyörűen a kapuba (2-1).

Aztán a 75. percben Montrealt azonnali pirossal kiküldte a spori, de a Barca nem tudta eldönteni a továbbjutást esetleges újabb gólokkal, sőt! A 91. percben egy szabadrúgás után Ignacio Camacho kapásból a hálóba lőtte a labdát (2-2).

A döntés a visszavágóra maradt.

Eredmény – Spanyol Kupa:
Barcelona – Malaga 2-2 (2-1)
gólszerzők: Messi (29.), Puyol (30.), illetve Iturra (25.), Camacho (90.)
piros lap: Monreal (75.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik