Foci

Kétgólos előnyről ikszelt a Chelsea

chelsea (chelsea, )
chelsea (chelsea, )

A Premier League 17. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Chelsea nem hozta a kötelezőt, 2-2-t ért el a Southampton ellen.

2012 decemberében csúsztatta el ezt a találkozót a Chelsea a klub-világbajnokság miatt. A összecsapás pikantériája, hogy másfél héttel ezelőtt a felek az FA-kupában is találkoztak, akkor meglepetésre a Southampton szerzett vezetést, majd a londoniak fordítottak, és öt gólt szerezve kiütötték riválisukat, így volt miért visszavágnia a Southamptonnak.

Azon a kupameccsen mutatkozott be a Chelsea-ben a Newcastle-től igazolt csatár, Demba Ba, és rögtön duplázott is. A Southamptonnak szerdán sem hozott szerencsét a szenegáli csatár, hiszen ő juttatta vezetéshez a Kékeket a 25. percben.

A hazaiak még az első felvonásban megduplázták az előnyüket: Hazard jó 15 méterről varrta be a hálóba a labdát, Ramires bődületes kapufája után.

Ahogy térfelet cseréltek a csapatok, úgy változott az eredmény is, hiszen a második félidőben a Southampton szerzett két gólt: előbb Lambert fejese, majd Puncheon szépségdíjas lökete talált magának utat Cech kapujába.

A 2-2-es döntetlennel a Chelsea hatpontos hátrányban van a második helyezett Manchester City mögött, míg a Southampton maradt a 15.

Eredmény – Premier League, a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Chelsea – Southampton 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Ba (25.), Hazard (45.) illetve Lambert (58.), Puncheon (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik