Foci

Fontos pontokat hagyott Parmában a Juventus

juventus (juventus)
juventus (juventus)

A címvédő Juventus labdarúgócsapata 1-1-es döntetlent játszott a Parma vendégeként az olasz bajnokságban.

Jól kezdett a hazai pályán játszó Parma a címvédő, egyben listavezető Juventus ellen, ám a torinóiak fokozatosan vették át az irányítást az első félidőben, így a szünet előtt Miranténak kellett több bravúrt is bemutatnia, hogy megőrizze kapuját a góltól. A második felvonásban már ő is tehetetlen volt Andrea Pirlo megpattanó szabadrúgásánál, így némi szerencsével, ám nem érdemtelenül a Juve szerzett vezetést.

A vendégek a folytatásban biztosan őrizték előnyüket, a Parmának szinte momentuma sem volt. Eljött azonban a 78. perc, Vucinic adta el a labdát így a hazaiak a csereként beálló Sansonét tudták szöktetni, az olasz csatár pedig Gianluigi Buffon lába mellett a kapuba gurított.

Nagyon fájó ez a döntetlen a Juventus számára, ugyanis az üldözők közül szombaton az Internazionale, vasárnap pedig a Lazio és a Napoli is nyerni tudott. A rómaiak a hajrában darálták be az Atalantát, míg a nápolyiak a Palermo ellen remekeltek.

A Serie A egyetlen magyarja, Tőzsér Dániel ezúttal a kispadon ragadt, csapata, a találkozót tíz emberrel befejező Genoa a Cagliari vendégeként kapott ki 2-1-re. Az AS Roma Szicíliában szenvedett vereséget minimális különbséggel, míg az Udinese az Inter után a Fiorentina grabancát is elkapta, 3-1-re nyertek a fehér-feketék. Antonio Di Natale kettőt lőtt, ezzel már 14 találatnál jár a bajnokságban, Stephan El Shaarawyval karöltve üldözik a 16 gólos Edinson Cavanit.

Eredmények – Serie A, 20. forduló

Parma – Juventus 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Sansone (78.) illetve Pirlo (52.)

Lazio – Atalanta 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Floccari (68.), Brivio (77. – öngól)
Piros lap: Carmona (83.)

Napoli – Palermo 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Maggio (30.), Inler (34.), Insigne (73.)

Catania – AS Roma 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gomez (62.)

Udinese – Fiorentina 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Di Natale (45+1. – 11-esből, 66.), Muriel (67.) illetve Brkic (20. – öngól)

Cagliari – Genoa 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Sau (55.), Conti (82.) illetve Pisano (48.)
Piros lap: Seymour (84.)

Videó – Így botlott a Juventus:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik