Foci

Vona Gábor kivetítőt vinne a magyar-román meccsre

A Jobbik elnöke a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség döntésére reagált, szerinte a magyar-román meccs idején a stadion mellett kellene demonstrálni.

Ahogyan arról írtunk, rendkívül súlyos döntést hozott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. A FIFA arra kötelezte a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy zárt kapuk mögött rendezze meg a románok elleni márciusi, sorsdöntő világbajnoki selejtezőt.

Az indok: a Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a drukkerek egy csoportja antiszemita rigmusokkal jelentkezett, és sértő jelképeket mutogatott fel. A FIFA visszataszítónak minősítette a magyar szurkolók rasszista, antiszemita megnyilvánulásait, politikai provokációját. A nemzetközi szövetség ráadásul 40 ezer svájci frankra is megbüntette az MLSZ-t.

A magyar szövetség még kedden este közleményben jelezte, túlzónak tartja az ítéletet, fellebbez a döntés ellen. Vannak, akik ennél élesebben reagáltak a történtekre.

“Izrael megbüntette Geráékat! – Javaslatom a szurkolói társadalomnak” – címmel jelentkezett Facebook-bejegyzéssel Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A pártlenök szerint most reális esélye lenne a válogatottnak kijutni a világbajnokságra, de a döntés után ez lehet, hogy csak feltételes módban értelmezhető.

Vona Gábor a többi közt így ír: “A foci ha tetszik, ha nem, nem csupán sport, de egyben ritualizált politika is. Ahol a szurkolók véleményt mondanak. Nem egyszer keményet. Szóval megesik az ilyen mindenkivel, de egyedül Izrael az, akinél ezt azonnal szankcionálják.”

A pártelnök szerint nem szabad félni a döntés után, és mivel egy egész ország várja a bravúrt, hallatni kell a szurkoló hangját. “Szervezzünk egy nagy demonstrációt a stadion mellé kivetítővel. Onnan szurkoljunk, hagy hallják a fiúk, hogy ott vagyunk velük. Ha megoldható, ha van néhány ezer ember, aki kijön, én is mozgósítom a pártomat. A kivetítő költségét a Jobbik vállalja” – írja Vona Gábor a közösségi oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik