Foci

Hosszabbításban nyert csúcsmeccset a Juventus

juventus (juventus)
juventus (juventus)

A Coppa Italia negyeddöntőjében a Juventus 1-1-es rendes játékidő után 2-1-re verte az AC Milant.

Mivel korábban a Lazio 3-0-ra legyőzte a Cataniát, így azt már tudtuk, hogy az elődöntőben a római együttes lesz a Juventus-Milan mérkőzés továbbjutójának ellenfele.

Az olasz bajnok és a második helyezett csatáját a piros-feketék kezdték jobban, hiszen a “Fáraó”, azaz Stephan El Shaarawy hatpercnyi játék után vezetést szerzett: Boateng lépett meg a balszélen, majd visszagurította a labdát a második hullámban érkező társaknak. Középen azonban Pazzini átlépte a játékszert, ami így El Shaarawy elé került. Az egyiptomi támadó tolt rajta egyet, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A Juventus azonban még az első felvonásban egyenlített, hiszen Ameliának esélye sem volt, hogy hárítsa Giovinco parádés szabadrúgását (1-1).

A második félidőben hiába küzdött mindkét csapat, újabb gól már nem született, így a hosszabbítás döntött.

A ráadás első félidejében Mirko Vucinic törte meg a gólcsendet, amikor a 95. percben szemfüles találattal vette be Amelia kapuját.

A Milan erre már nem tudott válaszolni, így a Juventus nyerte a mérkőzést, és jutott be a Coppa Italia legjobb négy együttese közé. Az elődöntőben a Lazio lesz a Zebrák ellenfele.

Eredmény – Coppa Italia, negyeddöntő
Juventus – AC Milan 2-1 (1-1, 1-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Giovinco (12.), Vucinic (95.) illetve El Shaarawy (6.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik