Foci

Kiütéssel ment tovább a Chelsea az FA-kupában

chelsea, demba ba (chelsea, demba ba, )
chelsea, demba ba (chelsea, demba ba, )

Az FA-kupa legjobb 32 közé jutásáért rendezett mérkőzésen a Chelsea 5-1-re intézte el a Southampton gárdáját.

Több szempontból is pikáns volt a Southampton-Chelsea találkozó, hiszen a Kékek a klubvilágbajnokság miatt épp a ‘Soton elleni meccset halasztották el a Premier League-ben, valamint szombaton már pályára lépett a vendégeknél a Newcastle-től igazolt csatár, Demba Ba.

Nehezen lendültek bele a csapatok, hiszen közel 20 percig semmi sem történt a pályán, majd elkezdett éledezni a Chelsea. Azonban váratlanul vezetést szerzett a Southampont: egy remek indítás után Rodriguez remekül tolta el a vendégek kapusa mellett a labdát, tegyük hozzá, ebben a gólban benne volt a Chelsea védelme is.

A bekapott találat felrázta a vendégeket, és sorra dolgozták ki a helyzeteket, majd Hazard és Mata játszott össze jól, az akció végén pedig a spanyol támadó pörgette el a labdát a kapus fölött, mellett, így Demba Bának már csak egyméterről kellett bepöckölnie a hálóba a játékszert.

Amikor fejben szinte már félig az öltözőben voltak a hazaiak, villant a Chelsea: Cole labdáját Moses szépen vette át, majd kivarrta a hosszú alsót.

A fordulást követően is lendületben maradtak a londoniak: Mata lágy emelését Ivanovic bólintotta a kapuba az 52. percben, majd Hazard elegáns, lehelletfinom átadását Ba értékesítette (1-4).

A kegyelemdöfést a csereként beállt Lampard tizenegyese jelentette, így egygólos hátrányból fordítva 5-1-re nyert és továbbjutott az FA-kupa címvédője.

A játéknap további mérkőzéseiről – a többi között a Manchester City és a Tottenham sikeréről – ide kattintva olvashat.

Eredmény – FA-kupa, a legjobb 32-be jutásért
Southampton – Chelsea 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Rodriguez (22.) illetve Ba (35., 61.), Moses (45+2.), Ivanovic (52.), Lampard (83.-büntetőből)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik