Foci

Megvan, ki pótolja Vilanovát a kispadon

Jordi-Roura(210x140)(1).jpg (Jordi Roura, tito vilanova, )
Jordi-Roura(210x140)(1).jpg (Jordi Roura, tito vilanova, )

Andoni Zubizarrete a Barcelona sportigazgatója megnevezte a rákos megbetegedése miatt csütörtökön műtéten áteső Tito Vilanova helyettesét.

A sportigazgató bejelentette, a csapat edzéseit Tito Vilanova rákos megbetegedésének kiújulása és szükségszerű műtéte miatt eddigi helyettese Jordi Roura vezeti. Roura, a 45 éves apró, mindössze 168 centis szakember nem futott be nagy futballkarriert, mivel 1988-ban súlyos térdsérülést szenvedett. Viszont “ősbarcelonai”.

Már ifistaként a katalán klub játékosa volt, a La Masiában a Pep Guardiola, Tito Vilanova, Aureli Altamira kvartett tagjaként csak “haspókoknak”  nevezték őket, mert mindent megettek. A Barcelona, a “B”-ben 65, míg az “A” csapatban 10 alkalommal szerepelt középpályásként 1984 -1992 között, 4 gólt rúgott. Utána kisebb csapatokban játszott még két évet.

Edzői karrierje első munkája Japánban a Yokohama Flügels csapatánál érte. 1996-98-ig Carles Rexach menedzser csapatának volt a tagja. 2009 óta tagja Pep Guardiola, majd Tito Vilanova stábjának.

Andoni Zubizarreta a szerda délutáni sajtótájékoztatón, ahol kiderült milyen rákja van Vilanovának, kitért arra is, a Barcelona világsztárjai miként élték meg a mindannyiukat sokkoló hírt.

“A csapat egységesebb, mint valaha. Ezentúl minden meccs új kihívás lesz, tudván, hogy az élet maga az, ami igazán fontos. Nem vagyunk legendák, emberek vagyunk, ugyanazok a dolgok történnek velünk is, mint mindenki mással” – ismerte el a külső szemlélőnek olykor mást mutató valóságot a sportigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik