Foci

Bolognai dupla dupla Nápolyban

ssc napoli (ssc napoli, )
ssc napoli (ssc napoli, )

Hosszú nápolyi kirándulásra rendezkedett be a Bologna még szombaton. Vasárnap bajnokit játszott, míg szerdán kupameccsen volt érdekelt a San Paolo Stadionban.

Az Olasz Kupa negyeddöntőjének ajtaján zárszóként a Bologna kopogtatott be, miután 2–1-re legyőzte az SSC Napolit. Vasárnap bajnokin már meccseltek egymással, akkor a meccs utolsó pillanataiban fordítottak a vendégek (2-3). Azóta történt egy s más Nápolyban, ami nem biztos, hogy jót tett a csapat teljesítményének. Történt, hogy a csapat kapusát Gianellót három évre és három hónapra, míg Paolo Cannavarót és Gianluca Gravát fél évre tiltotta el az olasz szövetség bundázás miatt.

Ilyen előzmények után talán meglepetés is lett volna a hazai csapat továbbjutása, ennek ellenére – ki más – az uruguayi Édinson Cavani már a 12. percben fejjel vezetést szerzett. A Bologna azonban még a szünet előtt egalizált, Cristian Pasquato találta el remekül a labdát, majd akárcsak vasárnap, most is a hosszabbításra maradt a dráma – Panajotisz Kone a 91. percben eldöntötte a meccset a Bologna javára.

Olasz Kupa, eredmények és a negyeddöntő párosítása:
Udinese–Fiorentina 0–1(B. Valero 36.)
Napoli–Bologna 1–2 (Cavani 12., ill. Pasquato 38., Panajotisz 91.)
Lazio–Siena 1–1 (Ciani 90+5., ill. Cana 56. – öngól) – 11-esekkel 4–1
Inter–Verona 2–0 (Cassano 50., Guarín 54.)


A negyeddöntő párosítása:

Internazionale–Bologna
Juventus–Milan
Roma–Fiorentina
Lazio–Catania

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik