Foci

Büntetőkkel ment tovább a Lazio

michael ciani (michael ciani)
michael ciani (michael ciani)

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének szerdai mérkőzésén a Lazio tizenegyesekkel győzte le a Sienát.

A kupában nem számít az erőfölény, jól mutatja ezt a Siena római vendégjátéka is, hiszen a fekete-fehérek a Seria A sereghajtójaként 94 percig továbbjutásra álltak az Olimpiai Stadionban.

Az első felvonás küzdelmes játékot hozott, gól azonban nem született. Ellenben a másodikban kettő is: előbb a vendégek jutottak vezetéshez az 56. percben, amikor Michael Ciani felszabadításkor csapattársára, Lorik Canára rúgta rá a labdát, róla pedig a gólvonal mögé gurult a játékszer.

A Lazio szurkolói a hajrában már elindultak hazafelé, borítékolva az egygólos vereséget, hiszen a hosszabbítás negyedik percében még 0-1-et mutatott az eredményjelző. Aztán Ciani javította hibáját, és egy nagyszerű fejessel egyenlített a 95. percben, kiharcolva a 2×15 perc ráadást.

A hosszabbításban a Siena többször is eldönthette volna a továbbjutást, de több 100 százalékos ziccert is elhibáztak, így a tizenegyeseken múlt minden: a hazaiak hármat is értékesítettek, a vendégek viszont csak egyet, így a Lazio ment tovább a negyeddöntőbe, ahol a Cataniával mérkőznek majd meg.

Eredmény – Olasz Kupa, nyolcaddöntő
Lazio – Siena 2-1-tizenegyesekkel (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)
Gólszerzők: Ciani (95.) illetve Cana (56.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik