Foci

Bebetonozta magát az Arsenal

alex oxlade-chamberlain (alex oxlade chamberlain)
alex oxlade-chamberlain (alex oxlade chamberlain)

A Premier League-ben szereplő Arsenal vezetősége 87 millió eurót áldoz arra, hogy öt kiváló futballistáját 2018-ig magához láncolja.

Az Ágyúsok nem szerepelnek túl fényesen az idei szezonban, hiszen hiába jutottak tovább a Bajnokok Ligája csoportkörből, a bajnokságban csak a 8. helyen állnak, az angol Ligakupában pedig a Bradford búcsúztatta őket.

Most Londonban mégis úgy gondolták, pénzt kell áldozni a tehetséges fiatalokra: Jack Wilshere, Aaron RemseyAlex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson és Kieran Gibbs hamarosan aláírja új kontraktusát, mely 2018-ig marad érvényben.

Az, hogy az öt fiatal tehetség az Emirates Stadionban rúgja a bőrt még öt és fél szezonon át, 87 millió eurójába kerül az Arsenalnak. Persze megéri, hiszen mindannyian karrierjük elején tartanak, de már most zseniális labdarúgók. Ramsey 21, Gibbs 23, Oxlade-Chamberlain 19, Jenkinson és Wilshere pedig csak 20 esztendősek.

Ebbe a 87 millió euróba természetesen beleszámít a megnövelt fizetés is, hiszen nem titok, mind az öt labdarúgó honoráriuma magasabb besorolásba kerül a szerződéshosszabbítással.

Ezzel a lépéssel a piros-fehérek hosszú évekre bebotonzták magukat, ugyanis 2018-ig biztosan maradnak – feltéve, ha nem vásárolják ki őket szerződésükből – az Ágyúsok alapemberei, akik közül öt év múlva a legidősebb Gibbs lesz, a maga 28 évével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik