Foci

Casillas: Feláldoznám a bajnoki címet a BL-sikerért

iker casillas (iker casillas, )
iker casillas (iker casillas, )

A Real Madrid kapusa, Iker Casillas akár a spanyol bajnoki címről is lemondana, csak hogy tizedszer is BL-győztes legyen a csapata.

A spanyol válogatott első számú hálóőre szívesen átengedné már most a Barcának a Primera Division első helyét cserébe azért, hogy a Blancók nyerjék idén a Bajnokok Ligáját. A madridiak ráadásul már évek óta készülnek a jubilálásra, hiszen eddig kilenc alkalommal hódították el a trófeát: legutóbb 2002-ben, azóta viszont semmi.

A királyi alakulat csapatkapitánya ezt azután mondta, hogy több szurkoló is írt a gárda edzőjének, José Mourinhónak, hogy tegyenek meg mindent a bajnoki címért.

„Ha valaki azt mondja nekem, hogy 25 pont hátránnyal zárunk majd év végén a Barcelona mögött, nyilván nem örülnék, hiszen nem lenne ideális ekkora hátrány. De ha így megnyerjük a BL-t, azonnal rábólintanék” – mondta Casillas.

A Real Madrid szerdán a Celta Vigo ellen lép pályára a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén. A fővárosiak másodedzője, az Athletic Bilbao egykori védője, Aitor Karanka a találkozóval kapcsolatban elmondta, a kupameccs ugyanolyan fontos, mint az összes többi mérkőzés.

„A kupa vagy a bajnokság a fontosabb? Ennél a klubnál és ennek az edzői stábnak minden meccs, minden trófea komoly jelentőséggel bír. Az edzői stáb nem örül a bajnokságot illetően a nagy differenciának a Barcelona mögött. Természetesen csökkenteni akarjuk a különbséget, hiszen a Real Madrid minden meccset meg akar nyerni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik