Foci

Talpra állt a City, de a United a 93. percben győzött

city united (manchester city, manchester united, carlos tevez, )
city united (manchester city, manchester united, carlos tevez, )

A forduló előtt még veretlen Manchester City az angol labdarúgó-bajnokságban 0-2-ről feljött 2-2-re a Manchester United ellen, de van Persie büntetett.

A nagy manchesteri rangadót a helyszínen tekintette meg Tom Cruise színész, jelezvén a találkozó rangját, de ott volt Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya és Stuart Pearce, az U21-es csapat szövetségi kapitánya is.

Az első jelentős esemény a 4. percben történt, amikor Wayne Rooney combon rúgta a City alapemberét, Yaya Tourét. A 6. percben Balotelli lőtt szabadrúgásból kapura, De Gea szögletre mentett. A 11. percben Clichy megmentett egy labdát az alapvonalnál, középre adott, de Balotelli az égbe lőtte a labdát. Többet támadott a meccs első szakaszában a hazai együttes, ez nem kétséges.

Aztán a 16. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Manchester United. egy kontra során van Persie adta a labdát mellel Youngnak, aki végigrobogott a bal oldalon, középre adta Rooney-nak, aki 15 méterről, okosan, abszolút erőtlenül elgurította a labdát a kapu jobb sarkába. A visszahúzott labdára nem mozdult Joe Hart (0-1).

A 21. percben Kompanynak le kellett jönni a pályáról, Kolo Touré állt be a helyére. A 29. percben növelte előnyét a United, merthogy abszolút megfogta a gól a City-t. Rafael szabadon adhatott középre a jobb oldalról, Rooney-ra ezúttal sem figyelt senki, és laposan elgurította a labdát a jobb sarokba, szintén (0-2). Ez volt a 150. Premier League-találata az angol válogatott játékosnak.

A 60. percben van Persie lőtt bődületes kapufát, a kipattanót Young a kapuba lőtte, de lest jelzett az asszisztens – tévesen. Fél perccel később szépített a City: Tevez lövését, majd David Silva közeli próbálkozását is védeni tudta De Gea, de a labda Yaya Touré elé került, aki laposan a kapuba lőtt (1-2). 0-3 helyett 1-2, fél órával a vége előtt.

A gól után aktivizálta magát a hazai csapat, Tevez nagyot küzdött, de nem nagyon volt olyan, aki segített volna neki a támadásoknál. A 79. percben David Silva találta magát a kapu torkában, sokáig várt, de amikor lőtt, De Gea belepiszkált a labdába.

A 86. percben bombagóllal egyenlített a Manchester City: David Silva végzett el szögletet, a labdát kifejelték, épp Zabaleta elé, aki 16 méterről laposan nagy erővel a kapuba lőtt (2-2).

A 92. percben aztán jött a slusszpoén: Tevez szabálytalankodott feleslegesen 20 méterre a kaputól: a labdához Robin van Persie állt oda, és nagy erővel Hart kapujába lőtt (2-3).

A találkozó végén vérző fejjel hagyta el a pályát Rio Ferdinand, még nem tudni, hogy mivel dobták meg a szurkolók, miközben akadtak, akik be is mentek a pályára.

A végén aztán már nem történt semmi, ha csak nem az, hogy Tevezt ki kellett volna állítani szándékos rúgásért, rangadót nyert a United, a City elveszítette veretlenségét.

Eredmény – angol labdarúgó-bajnokság:

Manchester City – Manchester United 2-3 (0-2)

Etihad Stadion, 60 ezer néző, vezette: Atkinson

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (K. Touré, 21.), Nastasic, Clichy – David Silva, Y. Touré (Dzeko, 84.), Barry, Nasri – Agüero, Balotelli (Tevez, 52.). Menedzser: Roberto Mancini

Manchester United: De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans (Smalling, 49.), Evra – Cleverley (Welbeck, 87.), Carrick – Valencia (Jones, 84.), Rooney, Young – van Persie. Menedzser: Sir Alex Ferguson

Gólszerzők: Y. Touré (60.), Zabaleta (86.), illetve Rooney (16., 29.), van Persie (93.)

Sárga lap: Nasri (54.), Y. Touré (75.), Tevez (88.), illetve Ferdinand (67.), Rooney (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik