Foci

Kaotikus szombat a Bundesligában

Borussia Dortmund (borussia dortmund, )
Borussia Dortmund (borussia dortmund, )

Nem lehet azt mondani, hogy eseménytelen lett volna a Bundesliga 15. fordulójának szombati játéknapja: kikapott a bajnok, volt három piros lap és 14 gól.

Talán a legsimább meccset a Bayern München vívta szombaton: az Augsburg otthonában 2-0-ra nyertek a bajorok Müller és Gomez találatainak köszönetően, így a Bayern továbbra is magabiztosan őrzi vezető helyét a tabellán. Sőt, a különbséget még növelni is tudták a címvédő előtt, hiszen a Borussia Dortmund emberhátrányban kapott ki.

A sárga-feketék Reus góljának köszönheőten már a 6. percben vezetést szereztek a Wolfsburg ellen, azonban a 41. percben már a vendégek vezettek, hiszen a játékvezető előbb tizenegyest ítélt afehérmezeseknek – Schmelzer kiállítása után -, amit Diego nem hibázott el, majd Naldo is beköszönt. A szünet után mégis egyenlíteni tudtak a dortmundiak – tizenegyesből -, ám Dost a 73. percben megint a hazai szurkolók arcára fagyaszotta a mosolyt.

A játéknap két magyar érdekeltségű meccsén a Stuttgart egy két piros lapot hozó összecsapáson nyert a Schalke ellen úgy, hogy Ibisevic mesterhármast ért el. Hajnal Tamás nem jutott játéklehetőséghez a sváboknál.

Stieber Zoltán csapata, a ligautolsó Fürth – a magyar légiós a 77. percig a pályán volt – nem sok jóra számíthatott a Freiburg otthonában: a papírforma beigazolódott, 1-0-ra nyertek a hazaiak, így a Fürth továbbra is csak egy győzelemmel áll a 18. helyen.

Eredmények – Bundesliga, 16. forduló
Augsburg – Bayern München 0-2 (0-1)
Gólszerző: Müller (40.-büntetőből), Gomez (63.)

Borussia Dortmund – Wolfsburg 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Reus (6.), Blaszczykowski (61.-büntetőből) illetve Diego (36.-büntetőből), Naldo (41.), Dost (73.)
Piros lap: Schmelzer (35.)

Freiburg – Fürth 1-0 (1-0)
Gólszerző: Caligiuri (15.)

Nürnberg – Düsseldorf 2-0 (1-0)
Gólszerző: Polter (27.), Feulner (90.)

VfB Stuttgart – Schalke 04 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Ibisevic (2., 38.-bünetőből, 61.) illetve Marica (12.)
Piros lap: Sakai (67.) illetve Jones (73.)

Frankfurt – Werder Bremen 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Meier (47.), Schwegler (62.), Aigner (63.), Inui (90.) illetve Petersen (54.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik