Foci

A végén második lett a Porto és az Arsenal

mauane chamakh (mauane chamakh)
mauane chamakh (mauane chamakh)

Túl sok kérdés nem maradt a labdarúgó Bajnokok Ligája A és B csoportjának utolsó fordulójára, de azért az Olympiakosz odatette magát.

Az már korábban eldőlt, hogy a BL A csoportjából a PSG és a Porto lép tovább, a portugálok vezették a kvartettet az utolsó kör előtt, de Párizsban nem volt egyszerű dolguk.

Ennek megfelelően Thiago Silva meg is szerezte a vezetést a 30. percben (fejessel), és bár három perccel később a Porto egyenlített, a végén behúzta a győzelmet a PSG, ebben a Napolitól érkezett Lavezzi “volt erősen érdekelt”.

Természetesen megmutatta magát Zlatan Ibrahimovic, aki egy 16-oson belül elé pattant labdát lehetetlen helyzetben fejelt kapura, a portugálok kapusának nyújtózkodnia kellett. Csoportgyőztes a PSG.

A Dinamo Zagreb meccse csúszással indult, ugyanis hatalmas hóvihar kerekedett a horvát fővárosban. A Dinamo még egyetlen pontot sem szerzett a BL-ben, és most is nagyon sokáig úgy tűnt, hogy nem fog, de aztán a találkozó legvégén 11-est kapott, és Krstanovic értékesítette azt. Ezzel sajátos történelmet írt. A Kijev az EL-ben folytathatja egyébként.

A B csoportban a tartalékos Arsenal Rosicky lövésével szerezte meg a vezetést a Megyeri Balázst nélkülöző Olympiakosz otthonában (Gervinho három embert is elküldött a jobb szélen a beadása előtt), de a görögök a második félidőben megfordították az eredményt. Előbb Maniatis, majd Mitroglou, tehát a két gólgyáros volt eredményes.

A londoniak kispadján 150. BL-találkozóját ülte végig Arsene Wenger, aki így csak a továbbjutásnak örülhetett.

A Schalke ugyan vezetett a Montpellier otthonában, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel. Ez is elég volt azonban a gelsenkirchenieknek a csoportelsőséghez.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló:

A csoport:

Paris SG -Porto 2-1 (1-1)
gólszerzők: Thiago Silva (30.), Lavezzi (61.), illetve Martinez (33.)

Dinamo Zagreb – Dinamo Kijev 1-1 (0-1)
gólszerzők: Krstanovic (90.), illetve Yarmolenko (45.)

B csoport:

Olympiakosz Pireusz – Arsenal 1-1 (0-1)
gólszerzők: Maniatis (64.), Mitroglou (73.), illetve Rosicky (38.)

Montpellier – Schalke 1-1 (0-0)
gólszerzők: Herrera (60.), illetve Höwedes (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik