Foci

A Paks simán legyőzte a Pápát

Teljesen megérdemelten nyerte meg sorozatban második mérkőzését is a Paks a labdarúgó NB I.-ben, Tököli főszereplő volt.

A Paks magabiztos győzelmet aratott Pécsen, és most arra készült, hogy előző idegenbeli sikere után (Debrecenben is nyertek, majd kikaptak a Kaposvártól) odahaza ne tékozolja el a vendégbravúrt.

A Pápa ellen a kezdetektől fogva remekül játszott a hazai csapat, szervezetten, erőszakosan támadott. A 31. percben lett meg ennek az eredménye: Báló indította középről Tökölit, ő lefutotta védőjét, levitte a bal oldalra a labdát, és amikor középre adott, Eppelnek csak be kellett passzolnia a lasztit a  hálóba (1-0).

Az 52. percben Horváth sárga lapot érően szabálytalankodott Hefflerrel szemben, megfogyatkozott a gyengécske Pápa, ugyanis a játékosnak már volt egy lapja korábban. Az 58. percben is egy kontra végén alakult ki nagy helyzet: Báló találta el a felső kapufát.

A 84. percben végleg eldőlt a mérkőzés: Tököli kapott remek labdát, a végleteklig kivárt a 16-oson belülre érve, majd elpöckölte a labdát Szűcs fölött, amikor a kapus már vert helyzetben volt (2-0).

A meccset teljesen megérdemelten nyert a Paks, amely így vélhetően feljebb kapaszkodik a tabellán.

Eredmény – labdarúgó OTP Bank Liga, 17. forduló:

MVM Paksi FC – Lombard Pápa 2-0 (1-0)

Paks, 1000 néző, vezette: Becséri

Paks: Csernyánszky – Heffler T. (Vayer, 60.), Éger, Fiola, Szabó J. – Kulcsár, Báló, Heffler N. (Simon, 77.), Bartha – Tököli, Eppel (Hahn, 87.). Vezetőedző: Tomislav Sivic

Pápa: Szűcs – Nagy, Dlusztus, Rodenbücher, Présinger – Tóth, Sekour, Horváth, Németh (Cekulajevs, 87.)- Seye, Arsic (Király, 66.). Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Eppel (31.), Tököli (84.)

Sárga lap: Szabó (34.), Kulcsár (67.), Bartha (82.), Báló (91.), illetve Présinger (20.), Horváth (31., 52.), Arsic (62.), Rodenbücher (79.), Dlusztus (80.)

Piros lap: Horváth (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik