Foci

Újpest-DVTK: két gól és egy kartörés

A Magyar Bajnokság 16. fordulójában vasárnap az Újpest az edzőváltáson átesett Diósgyőrrel játszott 1-1-es döntetlent a Szusza Ferenc Stadionban.

Az Újpest-Diósgyőr mérkőzésnek leginkább az volt a kérdése, hogy Sisa Tibor lemondását követően hogyan kapja össze alakulatát Szentes Lázár eddigi szakmai igazgató, akit a diósgyőri vezetőség a bajnokság végéig megbízott az első csapat irányításával is. Hogy miért nem keresnek más edzőt? Dudás Hunor ügyvezető kérdésünkre racionális választ adott: “Még egy nem tervezett tétel már nem fér bele a 2012/13-as bajnokság költségvetésébe.”

Amúgy a mérkőzést megelőzően két órával az ügyvezető, a tulajdonos Leisztinger Tamással egy csapatban még késhegyre menő küzdelmet folytatott az olimpikonok csapata ellen egy kispályás labdarúgó torna keretében. A foci után Dudás az NB1-es meccset választotta, míg a tulajdonos maradt a TOP Kupán, így ő nem láthatta, hogy Szentes Lázár 5(!!) helyen is változtatott Sisa Tibor egykori kezdőcsapatán, ami a két szakember között némi szakmai meg nem értést feltételez.

Nem láthatta azt sem, hogy csapata pontot rabolt a Megyeri útról. Nem láthatta amint a 19. pecben az Újpest brazilja szerencsés gólt szerez; nem láthatta Morales szerencsétlen esését, amelynek kartörés lett a vége; és nem láthatta csapata egyenlítő találatát sem, amit a csereként pályára lépő 17 éves saját neveléső Csirszki Martin remek beadásából szerzett a Diósgyőr.

A brazilt hétfőn már meg is műtötték: „Sikeres volt Bruno Moraes tegnapi műtétje, brazil támadónknak előreláthatóan kettő-négy hétig kell gipszet viselnie” – postolta az Újpest FC hivatalos facebook-oldalán.

Az újpest vicces gólja 18:30-tól, a diósgyőri egyenlítés 18:40-től

Jos Daerden (Újpest): Az első félidőben a Diósgyőr sok teret hagyott nekünk a középpályán, akkor meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Meg kellett volna szereznünk a második gólt, hiszen még a második félidő elején is volt három helyzetünk. Amikor a Diósgyőr először a kapunk előtt járt, egyből be is talált. Egyértelműen úgy érzem, hogy elveszítettünk ma két pontot. A mérkőzés végére rányomta a bélyegét Bruno Moraes sérülése a játékosokon lehetett érezni, hogy hatással volt rájuk a látvány. Azt viszont szeretném kihangsúlyozni, hogy szerencsétlen baleset történt az esetnél, Solymosi Péter pedig remekül vezette a mérkőzést.” (MTV/ujpestfc.hu)

Szentes Lázár (DVTK):Jár a köszönet Sisa Tibornak és Dzurják Józsefnek is, az ő munkájuk is benne volt ebben a pontszerzésben. Az egy pont végül is jó eredmény, pozitívum volt számomra a csapat hozzáállása, akartak, küzdöttek, voltak lehetőségeink. Mindenki láthatta, hogy a hosszú idő után visszatért Rudolfban és Luquéban is komoly potenciál van, előbbiben a kora miatt nyilván több, és remélem, hogy előbb-utóbb nagy erőssége lesz majd a csapatunknak.” (MTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik