Foci

Pontot rabolt Újpestről a DVTK

Újpest, DVTK (újpest, dvtk, )
Újpest, DVTK (újpest, dvtk, )

Az Újpest FC labdarúgócsapata egy szerencsés góllal vezetett hazai pályán a Diósgyőr ellen, de 1-1 lett a bajnoki vége. A hazai találatot jegyző Bruno Moraes a hajrában súlyosan megsérült.

Miskolcon a héten edzőváltás történt, Sisa Tibor az utóbbi hetek rossz teljesítménye után benyújtotta a lemondását, a klub vezetősége pedig elfogadta azt. Helyét az év végéig Szentes Lázár szakmai igazgató vette át, akinek korábbi csapata, az Újpest ellen kellett harcba vezetnie vasárnap a DVTK-t.

A szurkolók is nagyon rákészültek a bajnokira, az MTI értesülései szerint ugyanis már az összecsapás előtt volt egy kisebb bunyó a IV. kerületben.

Az első félidő közepes színvonalú volt, főleg a mezőnyben folyt a játék, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Gólt azonban így is láthattunk, ehhez Ribánszki kapitális hibája kellett, aki a rárontó Bruno Moraes fejére lőtte a labdát, a játékszer pedig a hálóba pattant a támadóról (1-0).

A második félidő elején egyenlíthetett volna a Diósgyőr, azonban a kezdőként pályára lépő Rudolf Gergely ziccert rontott, pedig egy az egyben vihette a labdát Balajcza Szabolcsra. A 65. percben aztán egalizálni tudta a vendégek, Tisza érkezett remek ütemben a pár perccel korábban beálló Csirszki beadására és a kapuba fejelt (1-1).

Az utolsó negyedórába érve Moraes sérült meg, egy fejpárbaj után fogott rosszul talajt, kéztörés gyanújával kórházba is kellett szállítani. Gól már nem esett több a találkozón, 1-1 lett a vége, így osztoztak a pontokon a felek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló

Budapest, Vezette: Solymosi Péter

Újpest FC – DVTK 1-1 (1-0)

Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Antón, Iandoli – Remili, Proesmans, Vasiljevic, Christ – Kabát, Bruno Moraes (Balogh, 77.) Vezetőedző: Jos Daerden

DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Jeff Silva (Bogáti, 77.), Góhér – Takács P., Elek, Tisza, Luque (Csirszki, 59.) – Rudolf (Gallardo, 81.), Bacsa Vezetőedző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Moraes (19.) illetve Tisza (65.)

Sárga lap: Vermes (42.), Vasiljevic (51.) illetve Takács (6.), Rudolf (29.)


Videó – Moares súlyosan megsérült:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik